Країни НАТО починають розуміти, що мають справу з навіженим і непередбачуваним противником — Юрій Гудименко

Читать на русском
Автор
3258
Країни НАТО починають розуміти, що мають справу з навіженим і непередбачуваним противником — Юрій Гудименко

Росія може відкрити другий фронт, зокрема, на країни Балтії

Росіяни розуміють тільки мову сили, тому Україні критично важливо завдавати частих та ефективних ударів по території Російської Федерації. Побоювання країн НАТО з цього приводу лунають вже не так застережливо на фоні терористичних і передбачуваних дій агресора.

Про це військовослужбовець і голова ГО "Українське об’єднання "Мрія" Юрій Гудименко розповів в інтерв’ю каналу "Сейчас".

"Країни НАТО бояться ударів по своїй території, бо, з точки зору їхніх громадян, вони будуть змушені завдати ударів у відповідь. Тоді розпочнеться війна між НАТО і Росією. А чинні політики НАТО цього не хочуть, хоча це не здається мені ідеальною стратегією. В росіян завжди залишається козир — це ядерна зброя. У відповідь на використання ядерної зброї, за всією логікою світової дипломатії, США та інші країни, що гарантували нашу безпеку, також повинні завдати ядерного удару по території Російської Федерації. Це страшний сценарій, але Захід потрохи починає розуміти, що має справу з навіженими. Адже до 24 лютого вони також вірили, що з росіянами треба торгуватися, домовлятися, говорити", — коментує Юрій Гудименко.

За словами ветерана, росіяни за своїм менталітетом не належать ані до західної, ані до азійської цивілізацій. Вони самі по собі, та як варвари сприймають тільки авторитет сильнішого.

"Росія може відкрити другий фронт, зокрема, на країни Балтії. Будь-яка війна на два фронти — це катастрофа. Один із найпростіших прикладів — це Друга світова війна та самовпевненість Гітлера. З точки військової стратегії, це була приречена історія, але це не завадило йому прийняти таке рішення. Що стримає Путіна від шалених кроків: атакувати ядерною зброєю Україну чи іншу країну, ввести війська в Естонію, Латвію, нанести авіаційні удари по столицях Європейських країн? Часто представники західної дипломатії вважають, що дії Путіна залежать від того, чи буде Україна його провокувати. Але це помилкове сприйняття. Ніхто не провокував Кремль під час анексії Криму чи напередодні повномасштабного вторгнення. Ось що ми маємо постійно пояснювати нашим партнерам: Росія може прийняти рішення просто так, тому що їй здається, що вона здатна перемогти", — підкреслив Юрій Гудименко.