"Суддю на мило": українців розлютила зупинка справи проти Тандира, який на смерть збив військового на блокпосту

Читать на русском
Автор
1295
Олексій Тандир
Олексій Тандир. Фото Відкриті джерела

Українці вимагають справедливого покарання тому, хто позбавив життя українського військового

У мережі відреагували на те, що справу судді Олексія Тандира, який збив до смерті бійця Нацгвардії, призупинили. Українці вимагають, щоб за ґратами опинився винуватець смертельної ДТП і ті, хто її покриває.

Як повідомив юрист та громадський діяч Олег Симороз, Друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя безстроково зупинила розгляд дисциплінарної справи проти судді Олексія Тандира. Один із членів ВРП заявив, що не встиг зібрати потрібні докази для складання висновку у справі.

"Зокрема, [висновки] щодо того, чи порушував Тандир правила дорожнього руху і чи перебував у нетверезому стані. Але, попри це, наступного тижня Саліхов зібрався у відпустку, тому нібито він і не встигає до 10 лютого підготувати висновок", — пише Симороз.

Через те, що розгляд справи припинено на невизначений термін, суддю Тандира не буде звільнено з посади та, як наслідок, він продовжуватиме отримувати високу зарплату.

"У мене лише одне питання – а нахіба нам така Вища рада правосуддя та їхня дисциплінарна палата?", - поцікавився Олег Симороз.

У мережі його підтримали. Українці обурені бездіяльністю влади та таким рішенням ВРП. Дехто навіть пропонує кардинальні заходи — "знищувати фізично" або "стріляти бухих прокурорів".

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що суддя Тандир винахідливо позбавився квартири. Слідчі не встигли заарештувати майно судді тому, що раптом він став жебраком.