"Не кажіть, що ми не воюємо": жителі Космача звинуватили військових у маніпуляціях

Читать на русском
Автор
1684
"Не кажіть, що ми не воюємо": жителі Космача звинуватили військових у маніпуляціях Новина оновлена 09 лютого 2024, 15:14

Мешканці виступили із претензіями до військових

Жителі села Космач, куди після резонансного скандалу прибули представники ТЦК, виступили із претензіями до військових. Вони звинуватили їх у перекручуванні фактів і заявили, що готові воювати, але після них.

Про це повідомляє кореспондент "Телеграфу" Ян Доброносов. Він особисто побував на зустрічі військових із місцевою громадою та записав відео.

На ньому можна побачити, як одна з місцевих мешканок у розмові з представником ТЦК звинуватила військкоматників у тому, що ті нібито "прикриваються простим народом". Її підтримали решта громадян.

"Вперед! Починайте з себе. Не прикривайтеся простим народом. А ми за вами… Я перша піду", — каже одна із мешканок села Космач.

Також жінка попросила представників ТЦК не перекручувати факти, наголошуючи, що представники їхнього села також захищають Україну на фронті.

"Майте повагу. Не робіть, що Космач не воює. Тому що наші хлопці воюють, захищають, стоять і віддали своє життя... Чому ви так з людьми робите? Ганьба вам усім", — сказала вона.

Раніше "Телеграф" писав, що 6 лютого в селі Космач Івано-Франківської області сотні жінок перекрили дорогу, дізнавшись новину про нібито прибуття до їхнього населеного пункту працівників ТЦК та СП. Між громадянами сталися зіткнення, внаслідок чого постраждали троє людей, серед яких 6-річна дитина. За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження.

Також ми повідомляли, що після зіткнень у Космачі поліцейські нестимуть посилений варіант служби у громадах Івано-Франківської області.