Хотів переплисти Тису на надувному матраці: прикордонники затримали біля кордону з Угорщиною ухилянта (відео)

Читать на русском
Автор
890
Прикордонники майже щодня знаходять чоловіків, які тікають із країни
Прикордонники майже щодня знаходять чоловіків, які тікають із країни. Фото dpsu.gov.ua

Порушник мав двох помічників, на яких також чекає відповідальність

Прикордонники Мукачівського загону виявили за 500 м від українсько-угорського кордону чоловіка в гідрокостюмі, який хотів незаконно залишити територію країни, та двох супроводжуючих. Помічники мали перевірити, чи є поруч співробітники прикордонного загону.

Вартість такого супроводу для ухилянта складала 4000 доларів. У машині, де приїхали порушники, також виявили надувний матрац з насосом, повідомляє Державна прикордонна служба України.

Найнебезпечніше місце Київського метро, де може бути катастрофа

Чоловік збирався переплисти Тису в матраці. Він заздалегідь домовився з помічниками, щоб ті допомогли йому дістатися кордону та не потрапити у поле зору прикордонників.

За фактом спроби незаконного припинення кордону було складено адміністративний протокол. Справу направили до суду. Щодо супроводжуючих, то про їхню діяльність уже відомо Національній поліції.

Прикордонники не дали чоловікові втекти з країни

Раніше прикордонники розкрили зухвалу схему незаконного перетину кордону. Таксист намагався вивезти військовозобов’язаних чоловіків до Румунії. Але їхні плани було порушено.

"Телеграф" писав про затримання рекордної кількості ухилянтів, які намагалися втекти з України. Одразу вдалося виявити 38 людей. Кожен із них заплатив кругленьку суму за трансфер до Угорщини в обхід законних пунктів пропуску.