У російському СІЗО помер літній українець: що про нього відомо

Читать на русском
Автор
532
СІЗО
СІЗО. Фото росЗМІ

Російські ЗМІ повідомили, що чоловік помер у тюремній лікарні

У російському СІЗО помер 71-річний громадянин Віктор Демченко. Його у РФ звинувачували у "шпигунстві" та "участі в терористичній спільноті".

Про це повідомило російське товариство "Меморіал". Зазначається, що це сталося, ймовірно, у СІЗО на території Ростовської області. Інформація про припинення справи через смерть обвинуваченого з’явилася в картотеці на сайті суду.

"Про фігуранта справи та саме звинувачення відомо вкрай мало — Демченко народився 1952 року в місті Моспіно, проживав там же. З 2014 року Моспіно контролюється так званою ДНР. Чи є у нього близькі родичі і на якій території — невідомо", — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що чоловіка звинувачували за статтями про "шпигунство" (276 КК РФ), "участь у терористичній спільноті"" (частина 2 статті 205.4 КК РФ) та незаконне зберігання зброї або боєприпасів (частина 1 статті 222 КК РФ), справа стосовно нього надійшло до Південного окружного військового суду в Ростові-на-Дону наприкінці серпня, загалом відбулося сім засідань по суті, підсудні за цією категорією справ перебувають у ростовських СІЗО.

Своєю чергою російське пропагандистське агентство ТАСС з посиланням на правоохоронні органи РФ повідомило, що він нібито помер у ростовській тюремній лікарні від інсульту 31 грудня. Також повідомляється, що суд у Ростові припинив кримінальне переслідування стосовно Демченка.

Нагадаємо, в Ростовській області РФ суд виніс вирок пенсіонерці за антивоєнні пости та поширення "фейків" про російську армію. 72-річну місцеву мешканку Євгенію Майбороду засудили до п’яти з половиною років колонії.