"Ви потрапили до великої української книги обідок": українці лютують через скандал із зерном у Польщі

Читать на русском
Автор
2252
"Ви потрапили до великої української книги обідок": українці лютують через скандал із зерном у Польщі

Багато українців шоковані поведінкою сусідів

Після нападу польських протестувальників, які висипали зерно з українських фур, у мережі спалахнула справжня "буря" з гніву наших співвітчизників. Втім, є й альтернативні думки.

Про це повідомляє "Телеграф". Багато хто з коментаторів серйозно обурився діями наших сусідів, нагадуючи, що для нас означає це зерно, зібране буквально під кулями. На це, наприклад, звернув увагу відомий паблік "НеАлексей".

Він нагадав, що для українців зерно має не лише матеріальну, а й символічну цінність. І зазначив, що хоча українці і вдячні полякам за допомогу, вони також вміють сильно ображатись.

"Але конкретно тим фермерам, які здогадалися висипати на дорогу зерно, яке наші фермери збирали під вогнем на замінованих полях, я б радив продавати бізнес і емігрувати деінде. Вітаю, ви потрапили до великої української книги обідок.", — каже він.

Такої ж думки виявився автор популярного паблік "Баба з возу".

"Цей хліб збирали під час війни. Ризикували життям. Такою ціною воно українським фермерам дісталося, і ось жменька маргіналів висипає його на дорогу. Людожери", — йдеться у його повідомленні.

Співзасновник партії "Демократична Сокира" заявив, що любить поляків, але констатує, що, мабуть, поляки, "дечого знають про українців". Також він назвав фермерів "волоцюгами та здирниками".

Також обурений діями поляків та мер Львова Андрій Садовий. На його думку, такі дії є "ницістю і ганьбою".

Висловила своє обурення щодо ситуації і журналістка Зоя Казанжи.

А ось радник мера Маріуполя Петро Андрющенко закликав не розганяти "зраду" та не свариться з поляками, які на рівні держави підтримували Україну від початку війни.

"Такого маргіналітету по всьому світу вистачає. Це не просто меншість, це ніщо у статистичному порівнянні. Обурливо, прикро, але", — зазначає він.

Як повідомлялося раніше, станом на 11 лютого заблокованими залишаються два пункти пропуску "Ягодин" та "Рава Руська", де у чергах застрягли сотні вантажівок. Також протестувальники загрожують заблокувати ще два пункти на кордоні з Україною — "Устилуг" та "Угринів".