Поляки знову блокують кордон з Україною: які пункти планують закрити

Читать на русском
Автор
810
Ян Доброносов, "Телеграф"

Водіям слід бути готовими

Поляки, які знову почали блокувати кордон із Україною, планують перекрити ще два пункти пропуску. Учасники акції обмежать рух вантажівок.

Про це розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону. Він зазначив, що сьогодні заблокованими залишаються два пункти пропуску "Ягодин" та "Рава Руська". Станом на ранок навпроти КПП "Ягодин" у черзі стоять близько 700 вантажівок, а навпроти "Рава Руська" — 400.

Демченко додав, що не можна виключати нової блокади пункту пропуску "Шегині-Медика", який розблокували вчора. Речник нагадав, що завтра у Польщі збираються заблокувати ще два пункти на кордоні з Україною — "Устилуг" та "Угринів".

"Хочу нагадати, що відзавтра учасники акції також анонсували, що вони блокуватимуть напрямки пунктів пропуску "Устилуг" та "Угринів".Орієнтовно десь о 10:00 можуть початися такі дії", — сказав він.

Нагадаємо, раніше у Польщі посилили перевірки української агропродукції на кордоні. Цього вимагали протестувальники. Вони скаржаться на надмірний імпорт з України.

Раніше "Телеграф" розповідав, що у Польщі запропонували запровадити податок на додану вартість (ПДВ) на олію з України. Щоб захистити вітчизняних аграріїв, також пропонується обмежити імпорт цукру.