Готували вбивство депутата: поліція затримала членів "сімейної" банди (відео)

Читать на русском
Автор
Затримання учасників групи
Затримання учасників групи. Фото Національна поліція України

Вони вже встигли вбити одну людину

Поліція затримала фігурантів, які причетні до підготовки вбивства поліцейського та депутата Полтавщини. Озброєна банда строювала штучні майнові конфлікти та вимагала кошти з громадян.

Протягом 2023 року спільники злочинного угрупування вбили одну особу та скоїли замах на вбивство іншої. Про це інформує Національна поліція, а також публікує відео затримання.

"Встановлено організатора та сімох його спільників, включно з рідним сином. Членами угруповання стали знайомі сина, які мали гарну фізичну підготовку", — йдеться у повідомленні.

Аби запобігти вбивствам, вранці у середу, 14 лютого, правоохоронці затримали членів угруповання та провели 12 обшуків.

Один із затриманих
Виявлена зброя
Засіб маскування

Зазначається, що поліцейського було обрано жертвою через його професійну діяльність, водночас депутата — у зв’язку з громадською діяльністю щодо боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин.

Також у поліції зазначають, що наразі відомо про жорстоке вбивство чоловіка у 2023 році, який був у конфлікті з членами угруповання. Вони застрелили чоловіка з мисливської рушниці.

Другою жертвою міг бути чоловік, який продав їм рушницю. Зловмисники переслідували жертву, обстріляли його автомобіль і намагалися вдарити його битою, коли він намагався втекти, але йому вдалося втекти.

Раніше "Телеграф" писав, що у вівторок, 13 лютого, стало відомо про те, що в офісі компанії "Балістика", яка є ліцензованим виробником бронезахисту в Україні, відбуваються обшуки. У зв’язку з цим шоурум розташований на вулиці Героїв Севастополя тимчасово не працює.