Блокада кордону України: поляки спробували перекрити залізничне сполучення

Читать на русском
Автор
1203
Поляки повністю перекрили кордон з Україною Новина оновлена 19 лютого 2024, 03:42
Поляки повністю перекрили кордон з Україною. Фото Відкриті джерела

Також польські мітингарі всупереч власним обіцянкам повністю заблокували КПП "Дорогуськ – Ягодин"

Польські протестувальники, які повністю заблокували кордон України на автомобільних контрольно-пропускних пунктах, намагалися також перервати залізничне сполучення між Польщею та Україною. Але отримали відсіч від польської поліції.

Про це повідомили у Державній митній службі України. За даними відомства, рух потягів відбувався у штатному режимі.

"З 15:30 по 17:30 години на залізничній станції "Дорогуськ" протестувальники намагались блокувати залізничні колії, втім поліція Республіки Польща цьому завадила", – сказано у повідомленні.

Також польські мітингарі всупереч власним обіцянкам повністю заблокували КПП "Дорогуськ – Ягодин". ДМСУ не може поки що підтвердили, що у акції поляків справді беруть участь фермери з інших країн Європейського Союзу.

"Всупереч обіцянкам мітингувальників пропускати швидкопсувні, небезпечні чи гуманітарні вантажі, з того часу кордон не перетнув жоден ваговоз. Пропуск рейсових автобусів здійснюється у звичному порядку, без черг", – відзначається у повідомленні.

Раніше "Телеграф" писав, що на ситуацію із блокадою українсько-польського кордону відреагував президент Володимир Зеленський. Він доручив розібратися із цим питанням прем’єру Денису Шмигалю. Глава українського уряду має обговорити ситуацію зі своїм польським колегою Дональдом Туском.

Нагадаємо, що нещодавно стався кричущий випадок. На пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ" розсипали українське зерно. Користувачі Мережі бурхливо відреагували на цей інцидент. Українці шоковані поведінкою поляків, які так цинічно віднеслись до зерна, зібраного під час війни.