У Польщі мітингувальники блокували пасажирський потяг з України: що кажуть в Укрзалізниці

Читать на русском
Автор
2106
Польські мітингарі намагаються блокувати всі шляхи в Україну
Польські мітингарі намагаються блокувати всі шляхи в Україну. Фото Rafał Mekler/Facebook

У заблокованому потязі перебувало 260 пасажирів

Польські протестувальники 18 лютого намагалися заблокувати залізничне сполучення між Польщею та Україною. Наразі рух пасажирських потягів повністю відновлено, сполучення здійснюється в штатному режимі.

Про це повідомила "Укрзалізниця" у своєму Telegram. В компанії наголосили на неприпустимості блокування руху залізничного транспорту.

"Вважаємо подібні дії протестувальників обурливими, зважаючи на історію партнерських та економічних відносин між нашими країнами. Крім того, такі дії негативно впливають на забезпечення обороноздатності України та безпеку кордонів ЄС від російського агресора", — йдеться в повідомленні.

В "Укрзалізниці" також відзначили, що у заблокованому потязі №119 Київ — Хелм перебувало 260 пасажирів, абсолютна більшість — жінки та діти. Багато пасажирів мали подальші пересадки та перельоти. Завдяки своєчасному втручанню польської поліції та залізничників поїзд було розблоковано і він продовжив рух.

"Дякуємо польським колегам за взаємодію та швидке вирішення питання", — відзначили у компанії.

Нагадаємо, ситуація на польсько-українському кордоні залишається напруженою. У відповідь на блокаду кордону поляками, українські перевізники анонсували початок мирної акції протесту.