Відповідь на польські протести: українські перевізник беруть справу у свої руки

Читать на русском
Автор
5321
Блокада кордону з Україною
Блокада кордону з Україною. Фото Відкриті джерела

На рівні міністерств ситуацію не виходить вирішити

Вже у вівторок, 20 лютого, українські перевізники анонсують початок мирної акції протесту у відповідь на блокаду кордону з боку поляків. Страйки будуть проходити на трьох пунктах пропуску на кордоні з Польщею: "Рава-Руська", "Краківець" та "Шегині".

Про це повідомляє голова ГО "Міжнародні автомобільні перевізники України" (МАПУ) Володимир Михалевич "Укрінформу". За його словами, ситуацію на кордоні не вдається вирішити на рівні міністерств, тому українці "беруть справу у свої руки".

"Метою проведення мирного зібрання є вираження протесту перевізників України проти блокування руху вантажного транспорту, яке почалося з листопада 2023 року, що завдає значних фінансових втрат для галузі міжнародних автомобільних перевезень України, експортерів та імпортерів обох країн та для економіки України та врешті — підриває обороноздатність України в умовах воєнного стану", — сказав Михалевич.

Він зазначив, що одночасно на трьох міжнародних пунктах пропуску "Рава-Руська", "Краківець" та "Шегині" мирна акція почнеться о 12:00 (за київським часом) 20 лютого.

Тривалість акцій, за його словами, буде приблизно місяць до 15 березня. Дострокове припинення їх можливе лише після розблокування кордону польськими фермерами.

Михалевич додав, що ГО "МАПУ" забезпечуватиме контроль та порядок проїзду через перелічені пункти пропуску, не дозволяючи об’їзд польськими вантажівками загальної черги вантажівок.

Раніше "Телеграф" писав, що польські фермери блокують 5 пунктів пропуску на кордоні з Україною.