Google профінансує українські стартапи: про яку суму йдеться

Читать на русском
Автор
seoukraine.com.ua

З 2022-го Google виділив понад 45 мільйонів доларів готівкою для підтримки українців

Компанія Google повідомила про продовження підтримки стартапів в Україні. Оголосили про запуск другого етапу фінансування Фонду підтримки Google українських стартапів. Сума для виділення грантів без залучення капіталу протягом 2024 року — 10 мільйонів доларів. Подати заявку можна буде невдовзі.

Про це компанія написала на своїй сторінці Google for Startups. Про запуск ініціативи оголосили 17 лютого.

"Як і на першому етапі, відібрані українські стартапи будуть оголошені поступово протягом року та отримають до 200 000 доларів США у бездольовому фінансуванні, а також менторську підтримку Google, підтримку продуктів та 300 000 доларів США у вигляді кредитів Google Cloud", — йдеться в повідомленні.

Практична допомога буде спрямована на те, щоб українські підприємці мали можливості підтримувати та розвивати свій бізнес, зміцнювати свою спільноту та створювати основу для економічного відновлення після війни. Подача заявок розпочнеться пізніше цього року, пишуть у Google.

Google для України

На сайті компанії зазначається, що з початку руйнівної війни в Україні Google виділив понад 45 мільйонів доларів готівкою та 7 мільйонів доларів у негрошовій формі для підтримки гуманітарних зусиль на користь людей в Україні та тих, хто рятується від війни.

Крім того, в компанії також прагнуть використовувати продукти Google для допомоги людям, постраждалим від війни, наприклад, захисту від кібератак та боротьби з дезінформацією.

У березні 2022 року Google створив Фонд підтримки Google для стартапів в Україні (Google for Startups Ukraine Support Fund), який надав 58 одержувачам фінансову підтримку у розмірі 5 мільйонів доларів США у вигляді грантів без залучення капіталу. Стартапи, за підтримки Ukraine Support Fund, отримали 15,8 млн доларів США подальшого фінансування, забезпечили зростання доходу на 100% та значно збільшили кількість робочих місць, попри війну та труднощі, з якими вони зіткнулися.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв про зустріч першої леді України з представниками Google. Олена Зеленська, зокрема, попросила "дерусифікувати" пошукову видачу в Google та рекомендації на YouTube.