Дітей ухилянтів можуть позбавити права вступати до ВНЗ — деталі від нардепа

Читать на русском
Автор
Що загрожує ухилянтам в Україні Новина оновлена 20 лютого 2024, 14:43
Що загрожує ухилянтам в Україні. Фото Генштаб ЗСУ

Якщо людина не дотримується закону про військовий облік, то вона має відповідати за це

Новим законопроєктом про мобілізацію, рішення щодо якого можуть ухвалити найближчим часом, не передбачено блокування рахунків для ухилянтів. Однак є низка інших заходів.

Про це у коментарі "Телеграфу" сказав народний депутат від "Батьківщини", член комітету з національної безпеки, оборони та розвідки Вадим Івченко.

"Блокування рахунків? Ні. Можна інші знайти заходи. Людину залишити без грошей, щоб вона десь помирала, це неправильно. Але інші заходи повинні бути. Ви ж як водій штрафи отримуєте. Тут те саме: якщо ви не дотримувалися закону про військовому обліку, то мають відповідати", — сказав він.

Також Вадим Івченко додав, що серед інших заходів передбачено відмову від державних послуг. Також можна запровадити перекриття можливості вступу до вишу дитини чоловіка, який вважається ухилянтом.

"Державні послуги. Політичне керівництво пропонує: якщо ти не хочеш виконувати свій громадянський обов’язок, захищати Батьківщину і якщо не перебуваєш на військовому обліку, держава може відмовляти тобі в послугах. Наприклад: ти не отримуватимеш підтримку держави, твої діти не вступлять до вишу або ти сам не вступиш до вишу", — підсумував депутат.

Повний текст читайте на сайті "Телеграф" у матеріалі: Мобілізація апріорі не є добровільною: нардеп про блокування рахунків, кабінет призовника та виробництво зброї.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що командир "Волков Да Вінчі" розповів, скільки людей потрібно мобілізувати. Він назвав мінімальну цифру.