Героїзм на кожній сторінці: в Україні випустили календар спротиву

Читать на русском
Автор
Анонс календаря
Анонс календаря. Фото Центр національного спротиву

Сторінки розкривають образи українського опору

Українські митці та бійці Руху опору ССО створили календар "Третій рік повномасштабного спротиву". Він присвячений героїзму українського народу у боротьбі з російським агресором.

На обкладинці календаря зображена скульптура "Дух спротиву". Вона символізує незламність українського народу та тотальний спротив. Про це повідомив Центр національного спротиву.

"Третій рік повномасштабної агресії Україна зустрічає у вогні шаленого тотального спротиву. Звитяги та подвиги опалених, запеклих, загартованих боротьбою, згуртованих духом опору українців вже оспівуються у мистецьких проєктах та рефлексіях", — йдеться у повідомлені.

Кожен місяць календаря — це конкретна людина з маскою на обличчі. Вона є символом приналежності до опору, а також узагальнений образ "облич" героїв, які стали на захист України. На останній сторінці маска висить на ножі, закликаючи до боротьби.

Календар починається з 24 лютого, дня, коли російські війська вторглися на українську територію. Дня, коли українці об’єдналися в єдиний народ, що протистоїть агресору.

Раніше "Телеграф" писав, що стрімінговий сервіс Netflix оголосив про вихід документального серіалу "Поворотний момент: Атомна бомба і Холодна війна". У ньому з'явиться президент України Володимир Зеленський.