Блокування немає: консул розповів, чому можуть затримуватись деякі автобуси

Читать на русском
Автор
817
Раніше Кубраков заявив про нові проблеми на кордоні Новина оновлена 11 березня 2024, 22:28
Раніше Кубраков заявив про нові проблеми на кордоні. Фото фото з відкритих джерел

Рух легкового транспорту та пасажирських автобусів має відбуватися без перешкод

Після новин про те, що польські протестувальники та поліція без пояснень нібито зупиняють пасажирські автобуси з українцями, на КПП "Дорогуськ" негайно попрямував консул Генерального консульства України у Любліні Сергій Царук. Він провів роботу на місці та заявив, що автобуси рухаються без перешкод.

Він поговорив із протестувальниками щодо неприпустимості блокування руху пасажирського транспорту. Сергій Царук пояснив у Facebook, що затримки пов’язані не з навмисними діями, а з технічними причинами.

"Поліція заперечила факти навмисного блокування протестувальниками пасажирських автобусів. Сповільнення руху може бути спричинене технічними причинами, повʼязаними з проходженням через коридор протестувальників інших транспортних засобів. У таких випадках автобуси можуть очікувати до півгодини часу. В моменті перебування консула на місці протесту рейсовий пасажирський автобус безперешкодно проїхав в напрямку України", — йдеться у повідомленні консула.

Пізніше одразу у двох польських відомствах прокоментували блокаду пасажирського транспорту. У поліції заявили, що транспорт плавно проїжджає, а представники правоохоронних органів не втручаються і тим більше не перешкоджають його пересуванню. З такою самою тезою виступили й в МВС Польщі.

Нагадаємо, 16 лютого польські фермери перекрили останній пункт пропуску на польсько-українському кордоні. 9 березня стало відомо про те, що один із пунктів тимчасово розблокований. Йдеться про пункт пропуску "Краковець". Він залишатиметься розблокованим орієнтовно до 13 березня.

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск зробив дуже неприємну пропозицію для України. Так, Польща має запропонувати Європейському Союзу скасувати торгові преференції для нашої країни.