Росіяни бояться? У Криму не знайшлося охочих стати власниками "віджатих" в України старовинних вілл (фото)

Читать на русском
Автор
2721
Санаторій "Сонячний" Новина оновлена 09 квітня 2024, 11:01
Санаторій "Сонячний". Фото Колаж "Телеграф"

На участь в аукціоні не подано жодної заявки

У Криму не знайшлося охочих стати власниками "віджатих" в Україні старовинних вілл. Мовиться про пансіонат "Сонячний" в Алупці, який РФ виставили на торги ще у березні 2024.

Аукціон, єдиним лотом якого виступили одразу три дореволюційні вілли на Південному березі Криму, не відбувся. Це стало відомо з інформації, розміщеної на порталі ДВС "Торги".

Зазначається, що цього тижня мали продати колишній санаторій "Сонячний" в Алупці. Його оцінили з початковою вартістю 260 млн рублів.

Найціннішу його частину становили три корпуси — приватні вілли, Смурової кінця ХIХ — початку ХХ століття, Телепчі-Бермамбетова і Лутовинових початку ХХ століття, які використовували як лікувальний корпус санаторію. У лот також входять різні нежитлові приміщення санаторію (клуб, котельня, склад, майстерня, оранжерея), офісна та побутова техніка, меблі.

Проте торги було скасовано. На участь в аукціоні не подано жодної заявки.

Пансіонат "Сонячний" знаходиться в Алупці. До вилучення російською владою Державна установа "Спеціалізований (спеціальний) санаторій "Сонячний" належала Міністерству охорони здоров'я України (код ЄДРПОУ 01995835).

Санаторій "Сонячний" в Алупці
Санаторій "Сонячний" в Алупці
Як виглядає санаторій "Сонячний" в Алупці
Як виглядає санаторій "Сонячний" в Алупці
Як виглядає санаторій "Сонячний" в Алупці
Як виглядає санаторій "Сонячний" в Алупці

Раніше "Телеграф" писав, що у Криму продали квартиру дружини президента України Зеленського. Пропагандисти назвали ціну.