"Це смішно": Зеленський розповів, чому Заходу не варто боятися Путіна

Читать на русском
Автор
Володимир Зеленський Новина оновлена 22 квітня 2024, 21:44
Володимир Зеленський. Фото instagram.com/hugodecrypte

На Заході точаться дискусії про те, що передача допомоги Україні зробить їх повноцінними учасниками війни

Питання того, коли Францію можна буде вважати учасником російсько-української війни, не залежить від постачання зброї чи відправлення фахівців. Це залежить лише від російського диктатора Володимира Путіна.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський у розмові з популярним французьким журналістом та Youtube-блогером Х’юго Траверсом (HugoDécrypte). За його словами, Кремль користується тим, що на Заході його бояться.

"Це питання не в зброї і не в тому, є тренувальні місії чи ні. Я думаю це виключно питання того, коли Путін захоче так сказати", — сказав він.

При цьому глава держави підкреслив, що на превеликий жаль, Захід боїться Путіна та його реакції, хоч і значно за нього сильніший.

Він додав, що російську економіку можна порівняти з економіками Німеччини, Франції та Італії окремо, а загальний ВВП країн НАТО та їх союзників значно перевищує ВВП РФ. Зеленський наголосив, що будь-яка армія залежить від економіки її країни, оскільки підготовка та утримання армії ця справа не дешева, як і купівля передових технологій.

Президент зазначив, що кожна з перерахованих країн усе це має, а тому кожна з них окремо може не боятися Путіна.

"Погляньте, як воює Україна. У нас менше економіка, ніж у вас (Франції, – ред.). І це говорить про те, що ми просто розуміємо, на що здатна Росія та її армія. Нам складно, вони більше за нас. Але це я навів приклад кожної країни окремо, але якщо вони разом, якщо це країни НАТО чи навіть більше. Кого боятися? Путіна? Це смішно", — зазначив Зеленський.

Нагадаємо, раніше Зеленський розповів, як саме Росію змусять ухвалити умови, які будуть прийняті на саміті світу у Швейцарії.