Справу про силовий розгін учасників Майдану закрито, названа причина

Читать на русском
Автор
774
На фото кордон силовиків на Майдані Незалежності під час спроби силового розгону Євромайдану, 19 лютого 2014 року Новина оновлена 27 травня 2024, 14:59
На фото кордон силовиків на Майдані Незалежності під час спроби силового розгону Євромайдану, 19 лютого 2014 року. Фото ЕРА

Причина — закінчення строку давності справи

Шевченківський суд Києва закрив справу щодо розгону на Майдані мирних учасників акції 30 листопада та 1 грудня 2013 року. Таке рішення було прийняте 24 травня.

Причина — закінчення строку давності справи. Про це пише Цензор.нет.

З підозрюваних зняли усі обвинувачення і скасували арешт їхнього майна. Потерпілі заперечували, але зміст закону був на боці обвинувачених.

Під час засідання у залі були лише прокурори, четверо обвинувачених, один адвокат та двоє потерпілих.

Загалом у зв'язку із закінченням строків давності, станом на початок квітня цього року, суди закрили вже 50 різноманітних "справ Майдану". Ті, що ще розглядаються — теж в зоні ризику.

Нагадаємо, що у ніч на 30 листопада 2014 року на Майдані перебувало близько 400 мітингувальників. Вже тиждень вони протестували проти відмови влади від курсу на ЄС. О четвертій ранку привезли елементи конструкції, для збору новорічної ялинки.

Тоді ж загони міліції у складі 2000 осіб, оточили мітингувальників і почали силовий розгін. Людей били кийками.

В ту ніч внаслідок дій "Беркуту" постраждали щонайменше 79 осіб.

Нещодавно ДБР повідомило про підозру головам ФСБ та Росгвардії, а також іншим чиновникам РФ.

Раніше "Телеграф" повідомив, що ГБР завершило досудове розслідування справи шести колишніх міліціонерів, які причетні до розстрілів на Майдані взимку 2013-2014 років. Справу щодо них передано до суду. Наразі підозрювані ховаються від правосуддя в росії і навіть отримали громадянство країни-агресора.