Засновниця медичного батальйону "Госпітальєри" Зінкевич одружилась: перші фото з весілля

Читать на русском
Автор
1518
Яна Зінкевич вийшла заміж Новина оновлена 14 червня 2024, 19:59
Яна Зінкевич вийшла заміж. Фото Колаж "Телеграф"

Вони уже разом 7 років

Українська медикиня, командирка медичного батальйону "Госпітальєри" та політична діячка Яна Зінкевич вийшла заміж. Її обранцем став військовий з позивним "Немо", з яким вони уже разом 7 років.

Про це повідомила сама Яна у Facebook. На опублікованій світлині наречена та чоловік у вишиванках.

"Новий етап життя після 7 років життя разом", — підписала знімок госпітальєрка.

Зауважимо, що Яна Зінкевич народна депутатка з фракції "Європейська Солідарність", засновниця батальйону "Госпітальєри" та медик-доброволець.

Щасливе подружжя вже привітала народна депутатка Ірина Геращенко.

"Наша дорога і прекрасна Яна Зінкевичі її коханий Немо тепер подружжя! Ви чудова пара. Дяка за все, що робите для України! Будьте щасливі разом довго, довго, довго!", – написала вона.

Що відомо про Яну

Дівчина закінчила Державну медичну академію Дніпра. У 2015 році на трасі Дніпро-Донецьк автомобіль медичного батальйону "Госпітальєри" потрапив у ДТП. Він перекинувся сім разів. За кермом був заступник Зінкевич Максим Корабльов, який не зазнав ушкоджень.

Але сама Яна вилетіла з машини, отримавши повний перелом хребта, переломи половини ребер та ключиці, ушкодження внутрішніх органів, контузію серця та легень. Через цю аварію дівчина отримала інвалідність і пересувається на кріслі.

Восени 2016 року Яна народила доньку Богдану, але за кілька днів після пологів батько дитини покинув сім'ю. Зінкевич виховує доньку самостійно.

Народною депутаткою Яна стала у 2019 році. Того ж року вона очолила новостворену комісію з питань ветеранів у Верховній Раді. Зінкевич також обрали секретаркою комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування у ВР IX скликання.

У 2023 році Яна Зінкевич увійшла до щорічного рейтингу Time 100 Next, який визначає найвпливовіших людей, що змінюють майбутнє світу.

Раніше "Телеграф" писав, що нардепка Мар'яна Безугла спростувала чутки про майбутнє весілля.