Зеленський розповів, коли буде готовий мирний план України та назвав ключові пункти

Читать на русском
Автор
1155
Зеленський розповів, коли буде готовий мирний план України та назвав ключові пункти Новина оновлена 28 червня 2024, 15:15

Україна має вирішувати, коли розпочнуться переговори з РФ

Мирний план за всіма аспектами "формули миру", яку раніше презентував Володимир Зеленський, буде готовий до кінця 2024 року. Нині Україна працює над трьома пріоритетними складниками цього плану: енергетика, продовольча безпека та обміни полоненими.

Про це Зеленський заявив під час спільної пресконференції з президенткою Словенії Наташею Пірц Мусар у Києві, 28 червня. Водночас президент зауважив, що саме Україна має вирішувати, коли розпочнуться переговори з РФ.

"Але, якби все залежало тільки від України, ніякої війни не було б. До наступного саміту миру Україна працює над трьома пріоритетними складниками мирного плану: енергетика, продовольча безпека та обміни, а детальний мирний план за всіма аспектами "формули миру" буде готовий до кінця цього року. Водночас, паралельно з дипломатичними зусиллями Україна нарощує виробництво дронів, РЕБ та артилерії", — мовив Зеленський.

Слова Зеленського повністю підтримала президентка Словенії Наташа Пірц Мусар. Вона підкреслила, що саме Україна є тією країною, яка має вирішувати, коли і за яких умов мають відбуватися мирні перемовини з Росією.

"Любляна підтримує Київ у реалізації семи пунктів "формули миру", яку пропонує Україна", — додала очільниця Словенії.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв про заяву Зеленського щодо переговорів з Росією. За словами очільника української держави, він готовий вести діалог про те, щоби закінчити війну.