Синя гілка метро у Києві запрацює вже восени? Експерт розвіяв оптимістичні прогнози Кличка

Читать на русском
Автор
Синя гілка метро у Києві запрацює вже восени? Експерт розвіяв оптимістичні прогнози Кличка Новина оновлена 25 липня 2024, 19:35

Київська влада має влаштувати технічне обстеження всіх гілок метро

Голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко висловив сумніви щодо того, що восени у київській підземці запрацює синя гілка метро. На його думку, поспішати з заявами про швидке відкриття не варто.

Таку заяву Попенко зробив в етері День.LIVE. Він зауважив, що до подібних висновків наштовхує досвід.

"Як показує досвід таких техногенних аварій, а це є техногенною аварією, відновлення в такій ситуації може затягнутися на рік, на два. Як показує практика будівництва радянського метро, а це радянське метро, то відновлення такої гілки при аварії в кінці 70-х років або на початку 80-х років у Санкт-Петербурзі тривало десять років", — зауважив Попенко.

"Я не став би заявляти, що ми всі восени поїдемо цією гілкою", — мовив голова спілки.

На думку Попенка, київська влада має влаштувати технічне обстеження всіх гілок метро, всіх мереж, всіх мостів, аби зрозуміти в якому стані нині знаходиться зазначена інфраструктура Києва.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що "синя" гілка столичного метрополітену може стати взагалі марною і втратити свою доцільність. Це станеться у тому випадку, якщо тунель між станціями "Почайна" та "Тараса Шевченка" закриють на час планових робіт.