"Вагнерівці в трусиках проти туарегів": у мережі — хвиля мемів після розгрому російських найманців

Читать на русском
Автор
1107
Розгром колони вагнерівців у Малі Новина оновлена 28 липня 2024, 15:40
Розгром колони вагнерівців у Малі. Фото Колаж "Телеграфу"

На знищення росіян у Малі відреагували й відомі блогери

У Малі колона російської приватної військової компанії "Вагнер" потрапила до засади. Повстанці-туареги поранили та вбили десятки найманців ПВК.

Це викликало великий резонанс в Україні. Зокрема, причиню цього стало те, що представник повстанців запропонував передати полонених вагнерівців нашій країні.

На це вже відреагували відомі українські блогери. Так, Сергій Стерненко подякував повстанцям, а також запропонував надати їм безпілотники для знищення росіян.

Крім того, користувачі соцмереж почали публікувати меми на тему розгрому вагнерівців. Дехто у мемі навіть натякнув на нібито причетність до цих подій українських спецслужб.

Нагадаємо, у Республіці Малі колона російської приватної військової компанії "Вагнер" потрапила до засади. Повстанці-туареги у прикордонному місті Тінзауатен поранили та вбили десятки найманців ПВК, у тому числі ліквідували відомого російського пропагандиста та автора російського Telegram-каналу Grey Zone із позивним "Білий".

Раніше "Телеграф" писав про те, що восени 2023 року в Африці розбився військовий літак із найманцями ПВК "Вагнера". Під час приземлення літак не зміг загальмувати.