Підтримка чи байдужість? Як ставиться до України потенційний віцепрезидент США Тім Волз

Читать на русском
Автор
882
Яка позиція Тіма Волза щодо України Новина оновлена 06 серпня 2024, 21:54
Яка позиція Тіма Волза щодо України. Фото Getty Images

Висновок можна зробити з його публічних заяв

Кандидатка у президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс визначилась з кандидатурою віцепрезидента ― ним став губернатор Міннесоти Тім Волз. Він підтримує Україну у боротьбі проти російського загарбника.

Як стало відомо "Телеграфу", він публічно повідомив про підтримку Києва за декілька днів до початку повномасштабного вторгнення. Деталі читайте у матеріалі: "Тім Волз: що відомо про "напарника" Гарріс в боротьбі проти Трампа".

Тім Волз підтримує Україну

"Міннесота підтримує народ України та засуджує Росію за цю незаконну агресію. Лідери в усьому світі повинні об’єднатися і відповісти на цей напад на демократію", — написав Волз 24 лютого 2022 року, у перший день повномасштабного російського вторгнення.

6 березня 2022 року він проголосив День солідарності з Україною в Міннесоті.

У червні того ж року Волз показав підтримку не на словах, а на ділі. Він підписав законопроєкт, який припиняє дію інвестицій і контрактів, пов’язаних з Росією.

У квітні 2023 року губернатор Міннесоти вчергове висловив солідарність з Україною. Того разу це було під час онлайн-зустрічі з Володимиром Зеленським.

"Міннесота підтримує Україну. Для мене було честю почути Президента Зеленського з перших вуст і запропонувати йому нашу непохитну підтримку. Міннесота є домом для багатьох українських сімей, і ми продовжуватимемо приймати та підтримувати українських біженців у нашому штаті", — сказав Волз.

У лютому 2024 року політик відвідував Посольство України в США, щоб налагодити офіційне партнерство між державним, приватним і академічним секторами Міннесоти та Чернігівської області.

"Міннесота продовжить підтримувати Україну, яка захищає свободу та демократію", — наголосив він.

Зазначимо, що також відомий кандидат у віцепрезиденти від республіканця Дональда Трампа. Ним став Джей Ді Венс. На противагу Волзу, він не підтримує Україну та відомий своїми скандальними заявами.

Джей Ді Венс виступає проти надання допомоги Києву. Він порівнював Україну з Афганістаном та закликав не передавати зброю.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Джей Ді Венс втрапив у пікантний скандал. Демократи вдало скористались ситуацією, аби осоромити республіканця.