Українка, але мовчить про війну: що відомо про маму Павла Дурова і як вона виглядала в молодості (фото)

Читать на русском
Автор
8951
Мамі Павла Дурова зараз 73 Новина оновлена 31 серпня 2024, 09:46
Мамі Павла Дурова зараз 73. Фото Колаж Телеграфу

В мережі мало інформації про маму-українку Павла Дурова

Росіянин Павло Дуров, який заснував месенджер Telegram та популярну колись соцмережу "Вконтакті", якого затримали у Франції, неодноразово зізнавався, що розуміє українську мову. Все тому, що його сім’я має українське коріння.

Так, мама Павла Дурова Альбіна — українка. "Вона добра і сповнена енергії, але також одна з найрозумніших і наймудріших людей, яких я знаю", — розповідав Дуров про свою маму.

Так, мама Павла Дурова походить з київської аристократичної родини, яку під час Жовтневої революції виселили до Сибіру. Жінка народилася 3 квітня 1951 року і була викладачкою у Санкт-Петербурзі, як і батько Павла. Вона навчалася в університеті у Росії, а згодом жила у Німеччині. Дівоче прізвище Альбіни Дурової — Іваненко.

Павло Дуров зізнавався, що саме через українське коріння почав вивчати мову ще коли був підлітком. Цікаво, що українська була першою мовою, яку він додав у російську соцмережу "Вконтакті" в той час, як більшість сайтів в Україні були російськомовними.

Як зараз виглядала Альбіна Дурова в молодості

У мережі є мало фото матері Павла Дурова. Є лише знімки, які публікував сам підприємець кілька років тому, коли вітав її з днем народження. Н аних мама Павла Дурова зовсім юна. Тому не відомо, як вона виглядає зараз. Відомо лише, що їй 73 роки.

Мама Павла Дурова Альбіна

Позиція щодо війни в Україні

Альбіна Дурова не з'являється в медіапросторі та не веде публічне життя. Тому не відомо, що вона каже про війну на батьківщині. Публічно мама Павла Дурова не висловлювалася про повномасштабне вторгнення

Раніше "Телеграф" розповідав, що відомо про справу засновника Telegram на цю годину. Відомо, що Павло Дуров з 2021 року він має французьке громадянство, тому не підлягає обміну або екстрадиції.