П'яний бешкет у погонах: як покарали високопосадовця МВС за бійку у київській кав'ярні

Читать на русском
Автор
2523
Конфлікт стався у понеділок Новина оновлена 30 серпня 2024, 20:01
Конфлікт стався у понеділок. Фото Колаж "Телеграфа"

У справі виявилося чимало темних плям з приводу учасників інциденту

Днями жителі Дарницького району Києва стали свідками незвичайної події. Між представниками різних підрозділів системи Міністерства внутрішніх справ виник очний конфлікт. Бійку влаштував високопоставлений держслужбовець напідпитку.

"Телеграф" розповідає, що відбувалося і як підрозділи системи МВС реагували на поведінку своїх співробітників.

"У кав'ярні був напідпитку"

Все почалося у звичайній кав'ярні на вулиці Здолбунівській. Саме тут відбулася бійка між співробітниками ДСНС і ДВБ. Один з них — Павло Павлович Бойправ, 1989 року народження, головний оперуповноважений — інспектор Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції.

Як повідомляють місцеві Telegram-канали, нетверезі держслужбовці влаштували справжній бешкет у закладі. Пізніше на місце події прибула слідчо-оперативна група (СОГ). Але замість того, щоб заспокоїтися та співпрацювати з колегами, вони влаштували бійку вже з прибулими правоохоронцями.

Втім, доказів того, що на виклик прибули саме поліцейські, нема. Адже бронежилети у них були не поліцейського зразка, чоловіки не мали вогнепальної зброї чи гумових кийків, а зі спецзасобів — лише газовий балончик невідомого походження. Та й нашивка на плечі одного з "копів" із зображенням цифри 5 або латинської літери S вказує на те, що це могла бути приватна охорона.

Як кажуть свідки, після бійки нікого не затримали.

Що кажуть у МВС?

Журналісти "Телеграфу" звернулися до відповідних структур для отримання офіційних коментарів.

Міністерство внутрішніх справ повідомило про передачу запиту на розгляд у Національну поліцію та Держслужбу з надзвичайних ситуацій.

Однак пресслужба ДСНС оперативно відхрестилася від інциденту, заявивши, що їхнього співробітника на відео нема. Хоча як вдалося дізнатися "Телеграфу" з власних джерел, другого фігуранта справи звати Івченко Ігор Юрійович. І він начальник караулу Головного управління ДСНС України у м. Києві.

Натомість ДВБ (Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції) підтвердив, що підполковник Павло Бойправ, дійсно, працював у їхньому відомстві на момент інциденту.

— За результатами негайно проведеного службового розслідування, яке врахувало всі обставини справи, було прийнято рішення про звільнення Бойправа П. П. зі служби в поліції, — запевняють у пресслужбі.

Фото Національна поліція Департамент внутрішньої безпеки про бійку співробітників у Києві
Відповідь Національної поліції України на запит "Телеграфу"

Як кажуть, діяли швидко і зробили висновок, що така ганебна поведінка порушує норми поліцейської етики та українське законодавство. При цьому зауважили, що поширена інформація про бронювання підполковника поліції Бойправа П. П. не відповідає дійсності.

Варто зазначити, що це не перша ситуація, коли нетверезі служителі закону потрапляють у конфлікти або навіть ДТП. Як вже розповідав "Телеграф", у лютому, депутат львівської сільської ради з ознаками алкогольного сп’яніння спробував переїхати одного з правоохоронців. Спіймали на п’яній їзді за кермом автомобіля також суддю на Закарпатті.