Голову Укрзалізниці та заступника Єрмака відправляють в Кабмін. Що кажуть джерела про нові призначення?

Читать на русском
Автор
1727
Голову Укрзалізниці та заступника Єрмака відправляють в Кабмін. Що кажуть джерела про нові призначення? Новина оновлена 03 вересня 2024, 14:01

Призначення нових міністрів можливе цього тижня

На Банковій розглядають нового кандидата на міністра інфраструктури. Джерела "Телеграфу" повідомили, що на цю позицію претендує голова правління Укрзалізниці Євген Лященко.

"[Голова Нафтогазу Олексій] Чернишов вже не розглядається серед претендентів", — додає співрозмовник в Офісі президента (ОП).

Прийнято рішення розділити Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури на два — Мінгромад та Мініфраструктури. На перше в команді президента розглядають заступника голови ОП Олексія Кулебу.

Тим часом "Телеграфу" стало відомо, що в посольстві США виникли питання щодо діяльності Кулеби. Що саме їх не влаштовує в його роботі, джерела в ОП не уточнили. Тут варто вказати, що через конфлікт з американцями покидає Офіс президента заступник Андрія Єрмака Ростислав Шурма.

Вказані вище призначення можуть відбутись вже цього пленарного тижня, зазначають джерела видання.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що звільненого з посади віцепремʼєра Олександра Кубракова не будуть перепризначати в крісло міністра інфраструктури.