Відключення світла повертаються: в яких областях України не буде електроенергії 12 вересня

Читать на русском
Автор
509
Відключення світла в Україні Новина оновлена 12 вересня 2024, 13:04
Відключення світла в Україні. Фото Колаж "Телеграф"

В 16 областях не буде електрики

У четвер, 12 вересня, Київ, а також низка областей України повертаються до стабілізаційних відключень світла. Обмеження почнуть діяти з 13:00.

UPD: Збільшилася кількість областей, де сьогодні відключатимуть світло. Повідомляє "Укренерго".

З 13:00 до 00:00 діятиме одна черга відключень у Києві, Київській, Черкаській, Чернігівській, Харківській, Житомирській, Сумській, Полтавській, Запорізькій, Одеській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Вінницькій, Чернівецькій та Хмельницькій областях.

Також в компанії назвали причину незапланованих стабілізаційних відключень: зниження ефективності сонячних електростанцій через пасмурну погоду та падіння генерації на ТЕС.

Інформація щодо застосування стабілізаційних графіків

Про це повідомляє ДТЕК. Стабілізаційні відключення будуть застосовані у Києві, Київській, Одеській, Дніпропетровській, Донецькій областях.

"Переходимо до стабілізаційних відключень. За командою Укренерго з 13:00 до 23:00 у зазначених областях буде застосована одна черга відключень", — йдеться у повідомленні.

Варто додати, що цієї зими відключення електроенергії в будинках українців практично неминучі. Навіть якщо російські окупанти не влаштовуватимуть нові масштабні атаки, холодна погода не дозволить обійтися без введення обмежень.

Такий прогноз зробив колишній голова "Укренерго" Володимир Кудрицький. За його словами, якщо не буде нових масштабних обстрілів, то ситуація з енергопостачанням у країні може бути спокійною у вересні та жовтні. Однак узимку все зміниться. Кудрицький наголосив, що єдиний сценарій, за якого відключень могло б не бути — температура взимку +5 чи +15 градусів і немає нових обстрілів. Тобто, в принципі, він існує, але він суто теоретичний.

Раніше "Телеграф" писав, що зима зі стабільним електропостачанням в Україні можлива, якщо не буде руйнівних атак Росії на наші енергооб'єкти.