Чим краще "Львівського Різдвяного"? Українці розділилися у думках щодо нового святкового напою

Читать на русском
Автор
Різдвяний ярмарок у Львові Новина оновлена 20 жовтня 2025, 23:23
Різдвяний ярмарок у Львові. Фото Колаж "Телеграфу"

Напередодні зимових свят на полицях магазинів з'явився різдвяний квас

Нещодавно у продажі з'явилася новинка — Квас Тарас Пряний зі смаком пряника та кориці, який викликав в українців різні емоції. Одним сподобався напій, який на смак нагадує глінтвейн, інші ж взагалі не у захваті.

Користувачі соцмереж дудлять новинку від "Карслберга" та діляться емоціями. Комусь квас зі смаком пряника та кориці здався дуже цікавим, а комусь він "не зайшов" взагалі.

Скажімо, скептики не розуміють, чим цей напій краще алкоголю.

квас тарас
Зайшовши на ринок, квас викликав у споживачів справедливі питання
квас тарас
Дехто не змінює свої уподобання ніколи
квас тарас
Суперечки у мережі
квас тарас
Якість напоїв погіршилася, ремствують у мережі
квас тарас
Не дуже приємні спогади
квас тарас
Дехто полюбляє міцні напої

Опоненти ж говорять, що трунки взагалі не мають до Різдва жодного стосунку.

квас тарас
До традицій Різдва алкоголь не має жодного стосунку

Тим часом у мережі триває "розпаковка" нового продукту лімітованої серії.

"Даю гарантію, з першого ковтку ви зійдете з розуму", — обіцяють дегустатори.

У солодкувато-пряному квасі спочатку відчувається карамель, потім кориця, а далі імбир і хлібний післясмак з легкою гостринкою, — діляться враженнями користувачі. По відчуттям, як зазначається, це схоже на те, ніби запивати квасом різдвяний імбирний пряник.

квас тарас
Користувачі вважають напій несмачним

Критики ж вважають, що квас має освіжати й називають новий рецепт "шмурдяком".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, хто насправді винайшов горілку та коли вона з'явилася в Україні. Популярний міф досі стверджує, що творцем цього напою є російський хімік Дмитро Менделєєв.