Майже 100 млн хочуть витратити на відновлення будинку у Запоріжжі після удару РФ

Читать на русском
Автор
Будинок по вулиці Запорізькій 2-А у Запоріжжі Новина оновлена 17 жовтня 2024, 16:45
Будинок по вулиці Запорізькій 2-А у Запоріжжі. Фото Колаж "Телеграфу"

Відновлення будинку, куди потрапила ракета, коштуватиме чималу суму

У Запоріжжі ведуться роботи з капітального ремонту житлового будинку на вулиці Запорізькій 2-А. Весною 2023 року туди потрапила російська ракета: частину квартир було знищено, постраждали люди. Очікувана вартість робіт становить майже 100 млн. гривень.

Про це йдеться у тендерній документації, опублікованій на порталі Zakúpivli.pro. Капітальний ремонт та реставрацію проводить Служба відновлення та розвитку інфраструктури Запорізької області. Терміни постачання товарів, виконання робіт, надання послуг – з дати укладання договору до 30 жовтня 2025 року.

Кінцевий термін подання тендерних пропозицій – 30 жовтня 2024 року, 09-00.

Фінансування капітального ремонту та реконструкції будинку відбуватиметься за рахунок державного бюджету України.

Будинок по вулиці Запорізькій 2-А розташований на лівому березі Дніпра у Запоріжжі. У березні 2022 року туди прилетіла російська ракета, тоді постраждали люди, також були загиблі.

Відновлювальні роботи в будинку розпочалися на початку 2024 року. Служба відновлення та розвитку інфраструктури Запорізької області повідомляла, що після завершення демонтажних робіт будуть проведені роботи з відновлення (будівництва) під’їзду, ремонту квартир та сходових клітин, ремонту шахти ліфта та встановлення ліфтового обладнання.

Як повідомляв "Телеграф" раніше, ремонту київської дитячої онколікарні "Охматдит" не буде принаймні до зими. Натомість планується провести консервацію на зимовий період.