Стало відомо, що зроблять окупанти з віллою Софії Ротару в Криму (фото)

Читать на русском
Автор
2404
Ротару відкрито підтримала українців Новина оновлена 07 лютого 2024, 20:02
Ротару відкрито підтримала українців. Фото instagram.com/sofiarotaru.official/

Окупанти загарбали готель Villa Sofia у Софії Ротару

Розкішну віллу Софії Ротару в окупованому Криму хочуть націоналізувати, а саму виконавицю планують позбавити звання "Почесний громадянин Ялти". Нерухомість знаної артистки остаточно захотіли привласнити після того, як вона відкрито заявила, що Росія — агресор та окупант.

Мер Ялти Яніна Павленко в Telegram напередодні розповідала, що з пропозицією про позбавлення звання "Почесний громадянин Ялти" звернулася "Російська громада Криму". Наразі російські загарбники чекають на прийняття законопроекту, аби запустити процедуру вилучення кримського готелю Villa Sofia.

Після початку великої війни Софія Ротару на сторінці в Instagram підтримала українців, а влітку 2022 року вона закликала підписників допомагати українській армії та звернулася до світової спільноти, відверто говорячи про війну.

Готель Villa Sofia
Готель Villa Sofia хочуть відібрати

Відомо, що віллу планували продати, а кошти спрямувати на допомогу окупантам. А згодом окупаційна влада запропонувала облаштувати в цій будівлі РАГС.

Раніше "Телеграф" писав, що росіяни писали доноси на Софію Ротару та вимагали "вжити заходів". Російська громадська організація "Ветерани Росії" звернулася до Слідчого комітету РФ з вимогою продати нерухомість Софії Ротару та передати гроші на підтримку так званої "спецоперації".