З Дня трагедії на ЧАЕС - 38 років: українські зірки вшанували пам'ять жертв (фото)

Читать на русском
Автор
Після аварії на ЧАЕС Новина оновлена 26 квітня 2024, 19:16
Після аварії на ЧАЕС. Фото Facebook.com

Наслідки трагедії на ЧАЕС відчула не лише Україна

Сьогодні, 26 квітня, Міжнародний день пам'яті жертв Чорнобиля. 1986 року сталася найбільша техногенна катастрофа минулого століття, наслідки якої відчула не лише Україна, а й сусідні держави.

Знаменитості також висловилися з приводу цієї дати. "Телеграф" простежив, як думки відомих артистів об’єдналися у важливий посил – які б безкінечні катаклізми, війни та трагедії не були на шляху українців, вони лише загартували та об’єднали націю, яка продовжує свою боротьбу.

Ольга Сумська

Аварія на ЧАЕС
Сумська показала унікальну світлину. Фото instagram.com/olgasumska

"26 квітня. Чорнобиль. Пам'ятаємо…" – лаконічно написала Ольга Сумська.

ONUKA

ONUKA
ONUKA розмістила промовисті світлини. Фото instagram.com/onukaofficia

Співачка наголосила, що тема ЧАЕС під час війни отримала "ще один вимір".

"Придумати, що вони захоплять станцію, понівечать документи, результати наукових досліджень десятиліть, які там проводились не тільки українськими, а й багатьма ученими з усього світу, вкрадуть техніку, та що там техніку, унітази вкрадуть, а в кінці частина з них ще на ній і помре. Але це сталося не в кіно… Нелюди", — наголосила артистка.

Вона додала: "Уклін всім героям Чорнобиля 1986, 2022, 2023, 2024… і я сподіваюсь, цей рахунок колись зупиниться", — глибоко копнула ONUKA.

Надя Дорофєєва

Надя Дорофєєва
Дорофєєва розповіла, що прокинулась з думкою про ЧАЕС. Фото instagram.com/nadyadorofeeva

Співачка розповіла, що її розбудив сон про Чорнобильську трагедію.

"Взяла телефон, дивлюсь новини, а сьогодні річниця" – написала вона.

Христина Горняк

Думки Христини Горняк
"Тримаємось і стоїмо", - написала Горняк. Фото instagram.com/kristygor

Ексдружина Володимира Остапчука наголосила, що безкінечні випробування, які випали на долю українців, лише загартували українців, які продовжують стояти на своєму.

"Скільки трагедії було вже в нашому житті, та ми тримаємось і стоїмо. Дай, Бог, так і надалі. 26 квітня — день Чорнобильської трагедії", — висловилась вона.

Раніше "Телеграф" писав, який вигляд мав Чорнобиль під час окупації. 24 лютого 2022 року, у день повномасштабного вторгнення, війська російських окупантів із території Білорусі увійшли до Зони Чорнобильської АЕС.