Путін стратив Навального. Тепер найцікавіше – це реакція США... - Олексій Копитько

Читать на русском
Автор
2433
Чергового конкурента Путіна знищено
Чергового конкурента Путіна знищено. Фото Getty Images

Журналіст та блогер Олексій Копитько про те, що смерть Навального – одна з точок на шляху Путіна до довічного правління, і цікаво, як на це відреагує Захід не лише на словах

У мережі розгоряється битва "емпатичних" із "неемпатичними". Як на мене, хибна спочатку.

Страта Пригожина (або її імітація), посадка Стрєлкова, зняття Надєждіна, страта Навального — це події одного ряду на шляху до "виборів", тобто безстрокового (довічного) продовження Путіна.

Кремль змітає всі постаті, які могли створити видимість уявної чи реальної конкуренції, зібрати навколо себе якусь фронду. Відбувається стерилізація поверхні.

Це показник, що Путін та його оточення самі не вірять у здатність більш-менш чисто зобразити тотальну підтримку населення. Будь-яка купина, за яку можуть зачепитися незгодні, розглядається як ризик.

Тепер найцікавіше – це реакція США. Адже вони цілий "Оскар" вручили, позначивши пріоритети: боротьба за владу в Росії важливіша за Україну. Мусимо відповісти.

Якщо не буде нічого серйозного – це буде реальний підрив національної безпеки США та удар по американських інтересах у всьому світі.

Раніше "Телеграф" писав, що лідери громадської думки в Україні висловилися щодо смерті Навального. Багато хто з них упевнений, що це помста Путіна своєму опоненту.

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.