"Путін відповість за все": дружина Навального виступила із заявою у Мюнхені

Читать на русском
Автор
2486
Дружина російського опозиціонера Юлія Навальна Новина оновлена 16 лютого 2024, 18:10
Дружина російського опозиціонера Юлія Навальна. Фото vanityfair.com

Навальна закликала все світове суспільство об'єднатися, щоб перемогти Путіна

Дружина опозиціонера Олексія Навального, який раптово помер 16 лютого у російській колонії, Юлія Навальна виступила на конференції у Мюнхені, на панелі, що була присвячена темі "кращої Росії". У своєму виступі Навальна не підтвердила, однак і не спростувала новину про смерть свого чоловіка. Натомість підкреслила, що вірити будь-яким заявам російської влади не можна і пригрозила Путіну.

Відповідну заяву дружина Олексія Навального зробила під час свого виступу у Мюнхені. Жінка додала, що перш ніж з'явитися на конференції довго думала над тим, як вчинити правильно: відвідати платформу чи вилетіти у Росії. Натомість вирішила вчинити так, як вчинив би її чоловік.

"Я не знаю вірити чи ні новинам, жахливим новинам, які ми отримуємо лише з державних джерел у Росії. Тому що довгі роки, і ви всі це знаєте, ми не можемо вірити Путіну і путінському урядові. Вони завжди брешуть. Але якщо це правда, я хочу, щоб Путін і все його оточення, путінські друзі, його уряд знали — вони відповідатимуть за те, що вони зробили з нашою країною, з моєю родиною і з моїм чоловіком. І цей день настане дуже скоро", — зазначила Навальна.

Підсумки першого дня Мюнхенської конференції від "Телеграф"

З трибуни Мюнхенської конференції Навальна закликала все світове суспільство об'єднатися задля того, аби перемогти російського диктатора та повалити його режим у Росії.

"І цей режим, і Володимир Путін повинні понести персональну відповідальність за всі ті жахливі речі, що вони роблять з моєю країною, з нашою країною Росією в останні роки", — додала наприкінці своєї промови Юлія Навальна. Варто зауважити, що дружина опозиціонера, ні словом не згадала про російсько-українську війну і нічого не сказала про те, що Путін і росіяни роблять з Україною останні два роки.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про заяви Олексія Навального щодо України. Слова російського опозиціонера часто викликали негативну реакцію в нашій країні.