Продовжує зростати в ціні: в Україні і не думає дешевшати популярна сезонна ягода

Читать на русском
Автор
Асортимент ягід на ринку Новина оновлена 23 травня 2024, 17:02
Асортимент ягід на ринку. Фото Freepik

Експерти назвали умови, за яких вартість ягоди почне знижуватися

В Україні дорожчають деякі овочі, також ціни зростають і на ягоди. Наприклад, суниця садова почала зростати в ціні і на те є кілька причин.

Про це повідомляють аналітики порталу EastFruit. Згідно з їхніми даними, сьогодні суниця суниці коштує на чверть дорожче, ніж минулої весни.

Через прохолодну погоду, яка була на початку травня в основних регіонах вирощування цієї ягоди, суниця повільно дозріває. Через обмежену пропозицію на ринку садівники змогли підвищити ціни на свою продукцію. На сьогоднішній день суниця садова коштує в середньому 65–100 гривень за кілограм, що на 27% дорожче, ніж минулого тижня.

При цьому аналітики зазначають, що ціна на суницю садову в Україні сьогодні приблизно на 23% вища, ніж у травні 2023 року. Дешевшати ягода почне тоді, коли збільшиться пропозиція товару на ринку та зросте попит. Крім того, тиск на ринок та ціноутворення створює стабільне постачання дешевшої імпортної суниці.

Також "Телеграф" розповідав про те, що в Україні дорожчає варена ковбаса. Стало відомо, скільки зараз коштує кілограм м’ясного продукту.