Киян просять не відчиняти вікна: у столиці різко погіршилася якість повітря

Читать на русском
Автор
Ілюстрація Новина оновлена 03 вересня 2024, 10:46
Ілюстрація. Фото Колаж "Телеграфу"

Влада дала рекомендації громадянам

У вівторок, 3 вересня, на тлі високої пожежної небезпеки у Києві було зафіксовано високий рівень забруднення повітря. Ймовірна причина — пожежі в екосистемах.

Забруднене повітря може викликати дискомфорт при диханні, а також негативно впливати на самопочуття людей із захворюваннями серця. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

У столиці тимчасово погіршилася якість повітря. Це, ймовірно, сталося через пожежі в екосистемах. Зокрема, у Броварському районі Київської області горів торф у 6 осередках загальною площею 3,74 га.

У зв’язку з цим влада столиці рекомендує городянам утриматися від прогулянок та провітрювання приміщень до нормалізації якості повітря. Крім цього мешканцям столиці в КМДА дали ще кілька порад:

  • уникайте фізичних навантажень на свіжому повітрі;
  • пийте багато води;
  • якщо є очищувач повітря, то увімкніть його на максимум.

За даними моніторингу якості повітря, на даний момент найгірша ситуація у столиці спостерігається у Дніпровському районі. В середньому, найважче дихати зараз на лівому березі.

Індекс якості повітря (CAQI) становить від 109 до 166. Це означає шкідливий рівень та може бути небезпечно для вразливих груп населення.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, яка погода спостерігатиметься у Києві найближчими днями. Фахівці розповіли, чи затягнеться в Україні спека і коли чекати на суттєве похолодання.