Їжте врожай із могил: на Прикарпатті фермерам віддали землю цвинтаря

Читать на русском
Автор
Врожай вирощували поблизу могил
Врожай вирощували поблизу могил. Фото https://poltava.to

Фігурантці справи загрожує до трьох років обмеження волі

Коломийський міський районний суд розгляне обвинувачувальний акт стосовно директорки підприємства, яке обслуговує одне з цвинтарів Прикарпаття, за фактом службового підроблення. Вона передала ділянку розміром 3 гектари фермерам, оформивши договір оренди.

Аграрії обробляли цю землю та збирали врожай. Обвинувальний акт склали по частині 1 статті 366 Кримінального кодексу України, повідомляє пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури.

"Встановлено, що обвинувачена розпорядилась земельною ділянкою площею 3 га, яка перебувала у користуванні комунального підприємства для обслуговування кладовища. Так, не маючи на те повноважень, вона склала та підписала завідомо неправдивий договір оренди, яким ділянку передано фермерському господарству", ― йдеться у повідомленні.

Якщо директорку підприємства визнають винною у службовому підробленні, то їй загрожує штраф розміром від 2000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто, від 34 до 68 тисяч гривень) чи обмеження волі строком до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Зазначимо, що на цвинтарях та на територіях поблизу не можна займатись сільськогосподарською діяльністю. Вирощені овочі можуть бути небезпечними. Також забороняється висаджувати дерева з розвиненою кореневою системою, бо вони можуть пошкодити могили.

Раніше "Телеграф" повідомляв про скандал навколо кладовища у Києві. На прибирання зі столичного бюджету виділили 1,5 млн грн.

Також раніше ми писали про перенесення Національного військового меморіального кладовища. Рада прийняла законопроєкт, який дозволить це зробити.