"Яка іронія, сісти у день народження Зеленського": через вирок Гіркіну в мережі хвиля мемов

Читать на русском
Автор
539
Ігоря Стрєлкова-Гіркіна засуджено на 4 роки
Ігоря Стрєлкова-Гіркіна засуджено на 4 роки. Фото росЗМІ

Українці зробили смішні меми на актуальну тему

У четвер, 25 січня 2024 року, Московський міський суд засудив терориста Ігоря Стрєлкова-Гіркіна до чотирьох років колонії загального режиму. Його визнали винним у закликах до екстремістської діяльності.

Не всі погоджуються з таким рішенням суду, тому біля будівлі органу зібралися громадяни, які вимагають відпустити терориста. Українці радісно сприйняли новину про засудження та одразу ж приготували свіжі меми, "Телеграф" зібрав найсмішніші фотожаби в Мережі.

Сценарій війни Росії та НАТО

Український журналіст Денис Казанський побачив іронію у судовому засіданні, яке було призначено на 25 січня. Нагадаємо, що у цю дату день народження Володимира Зеленського, українського президента. Звернув увагу журналіст і на номер кімнати ― 404. Мабуть, це посилання на поширену помилку, коли сервер сповіщає про відсутність сторінки, яку шукає користувач.

Цікаві збіги помітив журналіст

Користувачі припускають, що тепер Ігор Стрєлков-Гіркін зможе особисто провести дебати з опозиціонером Олексієм Навальним. Щоправда, невідомо, де терорист відбуватиме покарання. Що стосується Навального, то його після тривалого зникнення знайшли у колонії "Полярний вовк" у Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Олексій Навальний та Ігор Гіркін-Стрілков
Тепер вони можуть висловлювати свою думку лише за ґратами

У Мережі є і меми, що відбивають внутрішній стан Стрєлкова-Гіркіна після вироку. Виглядають ці фотожаби дуже смішно.

Ігор Стрєлков-Гіркін, мем
Терористу тепер зрозуміло, що за його необережні слова доведеться відповісти
Ігор Стрєлков-Гіркін курить, мем
Стрєлков-Гіркін не радий винесеному вироку
Мем з Ігорем Стрєлковим-Гіркіним
Зате терориста не кинули та забезпечили дахом над головою мінінум на 4 роки

Зазначимо, що вирок суду може завадити виборчій кампанії Стрєлкова-Гіркіна. Він заявляв про намір балотуватися у президенти РФ вже на виборах 2024 року.

Раніше "Телеграф" писав, що спільник Стрєлкова-Гіркіна проговорився, що саме той розв’язав війну на Донбасі. Якби не діяльність терориста, то у 2014-му не розпочалися б бойові дії на сході України.

Українці люблять робити меми з будь-якої нагоди. Нещодавній візит прем’єр-міністра Великобританії Ріші Сунака до Києва не став винятком.