"Ми відповімо": Байден відреагував на удар по базі США в Йорданії

Читать на русском
Автор
Джо Байден
Джо Байден. Фото whitehouse.gov

Американський президент назвав винних в атаці

США "мають відповісти" на атаку безпілотника на американський аванпост у Йорданії. У результаті удару троє американських військовослужбовців загинули та десятки отримали поранення.

Про це заявив президент США Джо Байден, пише Sky News. Він звинуватив підтримуваних Іраном бойовиків у перших жертвах США після кількох місяців ударів таких груп проти американських військ на Близькому Сході.

"Минулої ночі у нас був важкий день на Близькому Сході. Ми втратили трьох сміливців під час нападу на одну з наших баз… І ми відповімо", — сказав він.

Слід зазначити, що відповідальність за атаку взяв на себе так званий "Ісламський опір в Іраку", парасолькова організація для пов’язаних з Іраном угруповань, включаючи "Катаїб Хезболла" і "Харакат Хезболла ан-Нуджаба".

Своєю чергою представник Тегерана в ООН заявив, що Іран "не має відношення і не має нічого спільного" з нападом. А представник МЗС Ірану Нассер Канаані сказав, що "групи опору в регіоні не підкоряються наказам Ірану, і Іран не втручається в їхнє рішення про те, як підтримати палестинську націю чи захищати себе та народ своєї країни від будь-якої агресії та окупації".

Нагадаємо, після атаки безпілотника по військовій базі США в Йорданії конгресмени від Республіканської партії закликали Білий дім завдати удару по ініціатору атаки – Ірану. США, заявили республіканці, повинні помститися за загибель трьох американських військових від рук поплічників режиму аятолл.