Після ударів США по бойовиках: Росія посилює підтримку Ірану - ISW

Читать на русском
Автор
939
rbc.ru

РФ часто використовує своє посилання на міжнародне право для підриву законної діяльності США

Росія подвоює свою підтримку Ірану в той час, як США завдають ударів у відповідь, по проіранським бойовикам. Аналітики в Інституті вивчення війни (ISW) проаналізували нові заяви Москви.

Про це йдеться у новому звіті ISW. У ньому наголошується, що Міністерство закордонних справ Росії засудило удари у відповідь США по позиціях підтримуваних Іраном ополченців в Іраку, Сирії та Ємені, завдані 3 лютого. Прес-секретар МЗС РФ Марія Захарова тоді заявила, що ці удари нібито є "кричущим актом американо-британської агресії" і додала, що вони демонструють "агресивний характер політики США" та "повну зневагу до міжнародного права".

Захарова стверджувала, що авіаудари США "спеціально розроблені" для подальшого розпалювання конфлікту на Близькому Сході.

Крім того, вона розкритикувала Великобританію за участь в авіаударі і заявила, що Великобританії "ще доведеться відповісти" за свою "упертість" у підтримці провокаційної політики США.

Росія вимагала скликати засідання Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй у зв’язку з американськими ударами, воно заплановане на 5 лютого. Аналітики зазначають, що РФ часто використовує своє посилання на міжнародне право для підриву законної діяльності США на Близькому Сході.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Байден прокоментував атаку США на іранські проксі.