В Україні це вважається непристойним: робіть так в гостях у китайців, інакше господарі образяться

Читать на русском
Автор
2952
Дещо про особливості китайського етикету Новина оновлена 11 вересня 2024, 10:27
Дещо про особливості китайського етикету. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Культурний шок за столом

Ми розповідали, чому в Єгипті не варто пити воду з-під крана. Тепер розповімо про деякі особливості китайського столового етикету, які можуть шокувати західних гостей.

Китайська культура багата на традиції, і це стосується також і столового етикету. Для західних людей деякі з цих звичаїв можуть здатися дивними, але вони мають глибоке культурне значення. Детально розповідаємо разом із china-mike.com.

Чавкання і заляпані скатертини — прояв поваги до господарів і кухаря

Перш за все, існують певні правила поводження з паличками. Не можна встромляти їх у рис, облизувати або вказувати паличками на щось.

Господарі часто самі кладуть їжу гостям на тарілку. Це вияв поваги — буцімто, так господар дасть вам найкращі шматочки. Якщо ви в гостях у китайців, не стримуйтесь — чавкаючи, плямкаючи та ставлячи плями на скатертині, ви робите комплімент кухарю та господарям. За китайським столом панує весела атмосфера. Гості часто спілкуються, сміються і насолоджуються компанією.

Зазвичай на столі багато різних страв, і всі їх слід спробувати. Не варто залишати тарілку абсолютно пустою — так ви наче кажете, що їжі було недостатньо, щоб наїстись.

Китайський етикет за столом – це не просто правила, а відображення культури і традицій. Будьте готові до нового досвіду і насолоджуйтесь подорожжю. Також ми розповідали про фрукт, який шанують у Південній Азії, але ненавидять у цілому світі.