Проблеми будуть по всій Європі: у Німеччині попередили про наслідки програшу України у війні

Читать на русском
Автор
3192
Проблеми будуть по всій Європі: у Німеччині попередили про наслідки програшу України у війні

Якщо україна програє, то проблеми будуть по всій Європі

Поразка України у війні проти Росії призведе до того, що Європа знову зіткнеться з величезною хвилею біженців, а більшість із них швидше за все вирушить до Німеччини.

Як пише WELT, федеральний уряд Німеччини вважає, що у гіршому випадку Європі доведеться десь розміщувати ще близько 10 мільйонів українських біженців. А от у місцевому МВС та поліції взагалі відмовилися давати оцінку наслідків такого прогнозу.

"Якщо ми не змінимо нашу стратегію підтримки України, найгірший сценарій масової втечі з України та поширення війни на країни НАТО стане набагато імовірнішим. У такому разі десять мільйонів біженців — це найменша кількість", — сказав представник партії ХДС Родеріх Кізеветтер

Подібну оцінку наводить і експерт із питань міграції Джеральд Кнаус, який зазначив, що масовий виїзд українців після початку вторгнення вже став найбільшим у Європі з часів Другої світової війни.

"Якщо Україна програє війну, до ЄС може приїхати набагато більше, ніж десять мільйонів біженців", — сказав він.

Експерт навів приклад ситуації з війною в Сирії, коли Туреччина побудувала стіну на кордоні, щоб стримати наплив біженців, однак зазначив, що ЄС такого робити не буде. Разом з тим він додав, що якщо Європа не хоче мати справу з новим напливом мігрантів, то їй доведеться подбати про те, щоб Україна не програла війну.

Як повідомлялося раніше, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів, що Україна зможе протриматися без західного фінансування.