Поки румуни ховаються в укриттях: влада Румунії заявила, що Росія не атакуватиме, і назвала "причину"

Читать на русском
Автор
542
Поки румуни ховаються в укриттях: влада Румунії заявила, що Росія не атакуватиме, і назвала "причину"

Влада Румунії вважає, що для агресії РФ немає "ніяких підстав"

Влада Румунії, незважаючи на те, що в Європі все частіше б’ють на сполох з приводу можливого нападу РФ, а в самій країні час від часу вже падають російські дрони, впевнені, що росіяни не будуть на них нападати. Там також впевнені, що Москва не робила навмисних атак.

Про це сказав прем`єр-міністр Румунії Марчел Чолаку, повідомляє Euractiv. Зазначається, що його заява прозвучала після того, як мешканці прикордонної з Україною Тулчі отримали три попередження RO-ALERT про ймовірність появи літаючих об’єктів. Їм було рекомендовано вжити необхідних заходів захисту та за необхідності сховатися.

"Росія не розпочинала жодної навмисної агресії проти Румунії, і я з упевненістю стверджую, що не буде, оскільки для цього немає підстав", — сказав Чолаку.

При цьому він наголосив на важливості поширення попереджень, щоб громадяни були в курсі подій.

"Це форма поваги, яку держава повинна виявляти до свого населення, забезпечуючи його інформування, незважаючи на будь-які незручності, які це може заподіяти", — сказав прем'єр.

У той же час Міністерство оборони Румунії підтвердило, що система радіолокаційного спостереження армії за останній час не фіксувала "жодних несанкціонованих вторгнень" у повітряний простір країни.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як влада Румунії спробувала виправдати падіння російського дрона на своїй території у вересні 2023-го року.