У СІЗО Ростова ув'язнені терористи взяли до заручників тюремників: усі подробиці, фото та відео (оновлено)

Читать на русском
Автор
2018
У СІЗО у Ростові-на-Дону ув'язнені взяли співробітників у заручники Новина оновлена 16 червня 2024, 12:10
У СІЗО у Ростові-на-Дону ув'язнені взяли співробітників у заручники. Фото Колаж "Телеграфа"

У бік ростовського СІЗО висунувся ОМОН

У Ростові-на-Дону у СІЗО-1 ув’язнені в одній із камер взяли у заручники двох співробітників установи. Вони вимагають машину, зброю та можливість виїхати з ізолятора. І тоді вони готові, за їхніми словами, відпустити заручників.

Інформація про це 16 червня почала з’являтися у різних Telegram-каналах. Зазначається, що на вулиці Максима Горького через це перекрито дорогу. На місці працюють відповідні служби. З обвинуваченими тривають переговори. Також у бік ростовського СІЗО висунувся ОМОН.

"Весь особовий склад МВС і Росгвардії піднято по тривозі. Співробітників озброюють і відправляють до СІЗО на вулиці Максима Горького. Туди ж направлено велику кількість машин швидкої допомоги. Дорога в ізолятора перекрита. За попередніми даними, один із підозрюваних міг взяти в заручники співробітників ізолятора. Офіційної інформації наразі немає" — пише Baza.

Оновлено: У ході штурму всіх терористів було ліквідовано. Троє були притомні, але померли до приїзду швидкої. Співробітників СІЗО було звільнено. Вони не постраждали.

Що було до цього

Зазначається, що шестеро обвинувачених вибили шибки у своїй камері в СІЗО і проникли в чергову частину. Там вони взяли в заручники співробітників.

За даними ЗМІ, у заручниках нібито перебувають начальник оперативного управління підполковник Олександр Б. та молодший інспектор чергової служби СІЗО 1. Вже були встановлені особи п'ятьох загарбників. Серед них є ті, хто засуджений за "терористичними" статтями. Троє з учасників нападу було засуджено у грудні 2023 року за участь в ІДІЛ.

За даними російського пропагандистського агентства ТАСС від правоохоронців, у заручниках перебувають оперативний співробітник та інспектор-наглядач.

"Стала відома особа шостого злочинця, який бере участь у захопленні заручників. За даними "Бази", це 22-річний колишній студент астраханської медичної академії Малік Гандалоїв. Він був затриманий в Інгушетії в березні 2023 року разом зі своїм братом і другом", — йдеться у паблику.

У соцмережах тим часом продовжуються з’являтися відео із ростовського СІЗО.

За попередньою інформацією, зараз злочинці намагаються знайти в СІЗО вогнепальну зброю, що зберігається там. На кадрах також видно, що зловмисники озброєні ножами та заточеннями.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в Росії починають закривати колонії через непотрібність. Вже щонайменше дві колонії ухвалили рішення про закриття.