В одній із країн ЄС українським біженцям обмежать виплати і не тільки: що зміниться

Читать на русском
Автор
Нові стандарти в Норвегії для українців
Нові стандарти в Норвегії для українців. Фото Голос України

У Норвегії обмежить виплати для українців

Норвегія переглядає політику фінансової допомоги для біженців з України. Це для того, щоб забезпечити ефективність та стабільність міграційного процесу.

Про це йдеться на сайті уряду Норвегії. Рішення призначені для забезпечення раціонального використання ресурсів та контролю рівня міграції, оскільки понад половина українських біженців, які прибувають до країн Північної Європи, обирають Норвегію як нову домівку.

Уряд прийняв рішення про обмеження допомоги, зокрема, виплати біженцям, які обирають життя у приватному будинку замість центрів прийому. Одержувачам одноразової допомоги посилено вимоги до тривалості їх проживання в країні. Тепер вони повинні будуть прожити принаймні рік для отримання цієї допомоги. Зараз вона складає 92 648 норвезьких крон, що еквівалентно понад 8 тисяч євро.

Зміни стосуються стоматологічних послуг. Щоб претендувати на безкоштовний сервіс, особам віком від 19 до 24 років необхідно прожити в Норвегії не менше п'яти років.

Також держава припинить відшкодовувати витрати на утримання домашніх тварин для нових біженців, що фактично виключить можливість їм проживати з улюбленцями у центрах прийому.

Раніше "Телеграф" писав, у Нідерландах депутат від партії ВВВ Мона Кейзер запропонувала почати повертати українців додому. Як альтернатива з українських біженців пропонують стягувати плату за житло і не тільки.