Юлія Тимошенко — "лжемесія", а Київ захопили "рептилоїди": де зараз Марія Деві Христос із секти "Біле братство" (фото, відео)

Читать на русском
Автор
622
Справжнє ім’я Марії Деві Христос — Марина Вікторівна Цвігун Новина оновлена 01 жовтня 2024, 10:48
Справжнє ім’я Марії Деві Христос — Марина Вікторівна Цвігун. Фото Колаж "Телеграф"

Вона позиціювала себе "Живим Богом" та "Матіркою Світу", і захоплювала Софійський собор

Донеччанка Марина Цвігун, яка заснувала на початку 1990-х років тоталітарну секту "Біле братство" та відома під ім’ям Марія Деві Христос, давно залишила Україну. Вона заснувала нову релігійну організацію та взяла псевдонім "Вікторія Преображенська".

Сектантка заявляє, що владу в Україні захопили "рептилоїди", а Юлія Тимошенко просто заздрить їй. "Телеграф" розповідає, що відомо про Марину Цвігун, що видає про війну, де перебуває і як зараз виглядає.

Хто така Марія Деві Христос

Марина Цвігун (дівоче прізвище Мамонова) народилася у Донецьку 28 березня 1960 року. Закінчила заочне навчання на факультеті журналістики у Києві, будучи вже одруженою та матір’ю. Працювала редактором донецької газети "Райдуга", була членом КПРС та депутатом районної ради.

Марина Цвігун у молодості Марія Деві Христос
Марина Цвігун у молодості

Разом з Юрієм Кривоноговим, який мав власне релігійне вчення на основі "біоенергетики" та східних духовних практик, у 1991 році офіційно засновує "Велике Біле Братство ЮСМАЛОС". Кривоногов, родом із Росії, визнав Цвігун богообраною "месією". Сама Цвігун стала називати себе Марія Деві Христос — поєднання Діви Марії та Ісуса Христа.

марія деві христос марина цвігун
Фото: bulvar.com.ua

В той самий час Марія Деві зрікається свого сина Віталія, розлучається з чоловіком і виходить заміж за Кривоногова. Подружжя починає жити в Києві та набирати у свою секту нових людей.

Марина Цвігун Юрій Кривоногов
Марина Цвігун та Юрій Кривоногов. Фото: suspilne.media
Члени секти Біле братство
Члени секти "Біле братство". Фото: suspilne.media

10 листопада 1993 року, разом з іншими членами "Білого братства", Цвігун та Кривоногов захопили Софійський собор, щоб провести там молебень, а потім спалити будівлю.

В результаті міліція провела штурм собору, після чого лідерів секти було заарештовано. 1996 року суд у Києві засудив Цвигун до 4 років позбавлення волі, а Кривоногова — до 7 років колонії. Справу проти "Білого братства" вів колишній прокурор Віктор Шокін.

марія деві христос марина цвігун юрій кривоногов
Лідери секти "Біле братство" у залі суду
марія деві христос марина цвігун юрій кривоногов

Перебуваючи в ув’язненні, Марина розсталася з Кривоноговим. Після дострокового звільнення Цвігун намагалася знову зареєструвати "братство", але марно. Кривоногов після колонії намагався влаштуватися викладачем у вузі, а згодом працював в одному з універмагів Києва. Він узяв прізвище своєї нової дружини — Сильвестров.

У серпні 1997 року Цвігун повернулася до Донецька і вийшла заміж за одного з лідерів "Білого Братства" Віталія Ковальчука, а від імені Марії Деві Христос відмовилася. Після невдалої спроби виїхати до Нідерландів, сектантка вирушила до Москви, де мешкає досі. Там вона продовжує займатись езотерикою під псевдонімом Вікторія Преображенська.

вікторія преображенська марія деві христос марина цвігун
Марина Цвігун – тоді і зараз

Після 2013 року донеччанка відкрито критикувала Євромайдан, підтримувала Януковича та терористів Донбасу. Закликала відмовитися від паспортів як від "печатки сатани", називала Юлію Тимошенко "лжемесією", яка претендує на її місце, і підтримувала теорії змови про рептилоїдів, які прагнуть поневолити Україну. Після повномасштабного вторгнення Цвігун заявила, що так "Росія себе захищає", тим самим підтримавши геноцид українців.

вікторія преображенська марія деві христос марина цвігун
Марина Цвігун живе в Росії та підтримує Путіна
вікторія преображенська марія деві христос марина цвігун

1993 року син Цвігун Віталій став жертвою замаху через діяльність матері. Тоді невідомий серйозно поранив його ножем. Він змінив прізвище та обрав кар’єру кухаря та музиканта.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, чим секта "АллатРа" приваблює українців. Сектанти запевняють, що друге пришестя Христа вже відбулося.