Димів купол: в один із храмів Одеси вдарила блискавка, оновлено (відео)

Читать на русском
Автор
3098
Блискавка вдарила у храм Новина оновлена 27 серпня 2024, 11:33
Блискавка вдарила у храм. Фото Колаж "Телеграф"

Храм належить до УПЦ МП

У вівторок, 27 серпня, під час ранкової грози в Одесі блискавка вдарила в один з куполів храму. Вона потрапила у Свято-Іверський чоловічий монастир.

У мережі публіквили епічні кадри, де з купола храму йшов сильний дим.

UPD: Об 11:30 Державна служба надзвичайних ситуацій (ДСНС) повідомила, що рятувальники ліквідували пожежу в храмі. Зазначається, що загиблих та постраждалих немає.

Проте складність гасіння пожежі полягала в відсутності шляхів підʼїзду для великогабаритного пожежного транспорту. Вогнеборці за допомогою спеціального підйомника ліквідувати пожежу на площі 20 кв.м та запобігти розповсюдженню вогню на всю будівлю.

"В церкву на Шкільному потрапила блискавка", — писали у мережі.

Місцеві пабліки зазначають, що після удару блискавки у Свято-Іверському чоловічому монастирі розпочалась пожежа. Він знаходиться на проспекті Небесної Сотні. Рятувальники вже працюють на місці.

Гуркіт грому та гроза налякали одеситів зранку, проте гучні звуки не пов'язані з війною та ворожими обстрілами.

Зауважимо, що інформація про постраждалих та наслідки негоди ще не надавалась. Проте, аналізуючи карди відео та знімки чоловічого монастиря, можна дійти висновку, що саме в нього потрапила блискавка.

Нагадаємо, що в березні 2023 року територія храму потрапила під ворожий обстріл росіяни. Тоді снаряд не завдав значних руйнувань монастиру, проте пошкодження були. На відновлення храму було витрачено кільки тижнів.

До слова, Одеський Свято-Іверський чоловічий монастир належить до Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП).

Влітку у липні в Києві під час сильної грози блискавки спричинила сильну пожежу. Займання сталось у будинку у Дарницькому районі міста.

Раніше "Телеграф" розповідав, що блискавка вдарила в людей перед військовим храмом у Підмосков’ї Росії.