Українець Далакян програв чемпіонський титул японцю: відео бою

Читать на русском
Автор
Артем Далакян
Артем Далакян. Фото instagram.com/artem.dalakyan

Український чемпіон захищав титул усьоме

У вівторок, 23 січня, в Осаці (Японія) на арені EDION Arena відбувся великий вечір професійного боксу, в одному з головних поєдинків якого на ринг вийшли український чемпіон світу за версією WBA у найлегшій вазі Артем Далакян (22-1, 15 KO) та японський претендент Сеїго Акуї (19-2-1, 11 KO).

Поєдинок тривав 12 раундів та завершився переконливою перемогою Акуї суддівським рішенням. Про це повідомляє "Телеграф".

Сеїго з перших секунд до кінця бою працював першим номером на рингу і закономірно завоював чемпіонський пояс. Українець розраховував на швидкість, але прогадав. "Бензин" у японця не закінчився навіть у чемпіонських раундах. За підсумками 12 раундів усі судді віддали перевагу претенденту. Підсумковий рахунок — 116-112, 117-111, 119-109.

Таким чином, Артем вперше у кар’єрі програв, а Сеїго вперше у кар’єрі став чемпіоном світу.

Повне відео бою Далакян — Акуї

Нагадаємо, Далакян близько року не виходив на ринг. У січні 2023 року Артем насилу переміг небитого раніше костариканця Давіда Хіменеса (12-1, 9). У вересні було анонсовано поєдинок Далакян — Акуї, однак у заплановану дату бій так і не пройшов. У результаті "дуель" українця та японця перенесли на 23 січня.