Сірий кардинал Кремля заявив про провал спецоперації США

Читать на русском
Автор
8050
Сергій Наришкін
Сергій Наришкін. Фото kremlin.ru

У РФ вважають, що світ спорту стає багатополярним

Директор Служби зовнішньої розвідки (СЗР) РФ Сергій Наришкін, син якого живе в країні НАТО, заявив про провал кампанії США по ізоляції Росії у світовому спорті.

Відповідний пресреліз підготувала СЗР на своєму офіційному сайті. За інформацією Наришкіна, спецоперація США дала зворотний результат, через що нібито розпочалася тенденція до формування справедливого багатополярного світоустрою у світовому спорті.

Крім того, сірий кардинал Кремля назвав голову WADA Віктора Баньку "ланцюговим псом" американців, які нібито використовують поляка для недопуску росіян до змагань. Наришкін додав, що американці роблять все, щоб залякати спортсменів, які хочуть приїхати у Росію на "Ігри дружби" та інші "міжнародні" турніри.

"Адміністрація США активізує зусилля по зриву майбутніх спортивних заходів у РФ. Головні надії в цьому плані покладаються на Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) і особисто його президента В. Баньку. Американці виходять із того, що Банька зацікавлений в успішному продовженні кар'єри після закінчення у 2025 році терміну його повноважень у ВАДА і заради отримання "теплого містечка" буде служити у них "ланцюговим псом".

Американські розрахунки частково виправдовуються. Банька завзято взявся за дискредитацію змагань, що організуються Росією. Іноземних спортсменів, які планують взяти в них участь, лякають "крахом кар’єри" в олімпійському спорті, причому вже цього літа в Парижі", — йдеться у повідомленні.

У мережі лише посміялися зі слів Наришкіна. Користувачі вважають слова голови СЗР маячнею.

Зазначимо, у мережі Наришкіна нерідко називають сірим кардиналом Кремля. Він є одним із можливих наступників Путіна.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет допустив росіян до Олімпійських ігор у нейтральному статусі та з деякими обмеженнями. Крім того, організація виступила рішуче проти "міжнародних" змагань у РФ.