Усик — Ф’юрі: Шатернікова дала пораду українцеві, як перемогти "Циганського короля"

Читать на русском
Автор
1238
Усик та Ф’юрі зійдуться у рингу 17 лютого, у Саудівській Аравії
Усик та Ф’юрі зійдуться у рингу 17 лютого, у Саудівській Аравії. Фото twitter.com/MichaelBensonn

Треба замотати-закрутити суперника та змусити його бути непереконливим, вважає титулована спортсменка

Трохи більше двох тижнів залишається до бою за титул абсолютного чемпіона світу з боксу між українцем Олександром Усиком та Тайсоном Ф’юрі з Великої Британії. Поєдинок відбудеться 17 лютого у Саудівській Аравії.

Екс-чемпіон світу з боксу та віце-президент Ліги професійного боксу України Аліна Шатернікова в ексклюзивному коментарі "Телеграфу" розповіла, в чому бачить перевагу Усика перед майбутнім боєм, за рахунок чого він може виграти. Зокрема, вона наголосила:

"Насамперед потрібно розібрати Тайсона Ф’юрі, який є дуже відомим персонажем у світі боксу, і не лише через свою епатажність, а й з точки зору хороших боксерських навичок. Для цього дивізіону – хевівейту – це дуже хороший боєць, який неодноразово довів., що навіть падаючи в 12-му раунді, здатний і далі продовжувати боксувати, як у поєдинку проти Деонтея Уайлдера. Але ми також пам’ятаємо, що Тайсон Ф’юрі виглядав відверто погано проти Отто Валліна, де він провів зовсім не такий поєдинок, якого від нього очікували. Ну й його поєдинок проти Нганну, де він, м’яко кажучи, не виглядав переконливо. І це говорить про те, що Ф’юрі далеко не такий стабільний потужний боксер, "робоча машина", яким його звикли бачити раніше. Дуже багато залежатиме від самого Ф’юрі, яким він вийде на цей поєдинок. Щодо Усика… Зрозуміло, йому потрібно буде знаходити лазівку, щоб поціпити, адже розміри та розмах рук боксерів непорівнянні. Щоб вийти на свою ударну дистанцію, Сашкові необхідно буде пристосовуватися до суперника, а далі…Треба замотати-закрутити суперника на початку, і не дати йому домінувати з другої половини бою. Постійно, за рахунок темпу, збільшувати свою роботу та змусити Ф’юрі бути непереконливим у цьому поєдинку”.

Говорячи про підготовку до бою, Шатернікова зазначає:

"Команда Усика виїхала з України ще на початку грудня, завдяки зусиллям Мінмолодьспорту та Ліги професійного боксу України. Тобто, це був досить тривалий термін і вони мали достатньо часу, аби підготуватися до поєдинку з Ф’юрі. Зрозуміло, що в Україні навіть передпідготовку робити в нинішніх умовах досить складно, тому команда виїхала, вони зараз готуються в тренувальному таборі в Іспанії. Знаю, що команда Усика – це дуже професійна команда, де за кожну деталь підготовки відповідає конкретна людина, яку дійсно можна назвати професіоналом., За те, що щось може піти не за планом у тренувальному таборі у мене зовсім немає страху. Бій не просто серйозний, бій історично важливий.Тому, відповідно, концентрація максимальна у кожного в команді, у тому числі й у нашого чемпіона.Я нагадаю, що Олександр Усик був абсолютним чемпіоном у категорії "крузервейт" (до 91 кг.), тепер ми всі чекаємо, що він переможе Ф’юрі, забере пояс WBC і стане абсолютним чемпіоном у категорії "хевівейт" — суперважкій вазі".

А розмірковуючи про внесок у роботу команди Усіка спаринг-партнерів Олександра зауважила:

"Що стосується спаринг-партнерів з різних країн, то вони підбираються за антропометрією і наближеними до класу Тайсона Ф’юрі. Зрозуміло, що це досить високі спаринг-партнери, які з Усиком працюють над тими комбінаціями, які він відпрацьовує, щоб потім застосувати їх у рингу, в Саудівській Аравії. Я з хлопцями з команди на зв’язку, все йде за планом, жодних збоїв немає, жодних порушень дисципліни чи мікротравм у Олександра немає, все йде дуже здорово, команда працює, всі задоволені".

Як повідомляв "Телеграф", промо-ролик бою Усик — Ф’юрі викликав захоплення в мережі.

Матеріал опублікований російською мовою — читати мовою оригіналу