Промоутер Усика розповів "Телеграфу", завдяки чому українець переможе Ф’юрі

Читать на русском
Автор
1294
Олександр Усик
Олександр Усик. Фото instagram.com/usykaa

У команді українця відзначили психологічну та ментальну перевагу нашого чемпіона.

Два з половиною тижні залишається до бою за титул абсолютного чемпіона світу з боксу, в якому зійдуться українець Олександр Усик та Тайсон Ф’юрі з Великої Британії. Бій відбудеться 17 лютого в Саудівській Аравії, а переможець цього поєдинку стане першим абсолютним чемпіоном світу серед суперваговиків у ХХІ столітті.

Промоутер українського чемпіона Олександр Красюк в ексклюзивному коментарі "Телеграфу" розповів про підготовку Олександра до супербою. Крім того, Красюк відзначив, як Усик сприйняв новину про народження доньки.

"Слава Богу, все йде згідно з планом, навіть краще, ніж очікувалося. Насамперед це виявляється у фізичній формі нашого чемпіона. Щодо спаринг-партнерів, дивіться, те, що відбувається зараз, це трішки не те, що відбувалося кілька років тому. Зараз у світі боксу є такий додаток як Ready to Fight, спеціальний додаток для пошуку спаринг-партнера І зараз пошук спаринг-партнерів, це не головний біль, як було раніше, а просто задоволення І ти просто оголошуєш про початок тренувального табору і вони самі у величезній кількості надсилають свої анкети, пропозиції, щоб потрапити до тренувального табору до Олександра. Тому зі спаринг-партнерами, я б сказав, і минулого разу, і зараз все було на найвищому рівні", — зазначає промоутер.

А говорячи про те, як Олександр сприйняв звістку про народження дочки – бурхливо чи спокійно, все-таки йде підготовка до бою, Красюк сказав:

"Давайте почнемо з того, що бурхливі емоції могли бути в тому випадку, якби це була несподіванка, сюрприз. Але, в цьому випадку, протягом 9 місяців батьки готувалися до довгоочікуваної події, появи дитини. Бурхливих емоцій не було, але, звичайно, Олександр мотивований, енергійний, на позитиві, емоціях. Це новина, звичайно, додала йому позитивної енергії, але "в рамках". Тільки пішло на користь. Тренувань не переривали, не скасовували – не він народжував дитину, дружина народила".

Відповідаючи на запитання, завдяки чому Олександр може перемогти Тайсона, промоутер Усика зазначив:

"Завдяки тому, що він цього більше хоче. Мотивації. Розумієте, на такому рівні, коли спортсмени змагаються у топдивізіоні, кожен із них має свої переваги та недоліки, але сумарно одне з одним приблизно рівне. І, якісь маленькі відсотки та нюанси дають цю перевагу. І саме ці відсотки криються у мотивації, бажанні, настрої… Якщо хочете, психологічній та ментальній перевазі. Тому, я не бачу в Олександра проблем у цьому плані, він повністю готовий до бою”, — підсумував Красюк.

Переможець бою Усик — Ф’юрі стане власником поясів WBA, WBO, IBF та WBC. Ну і не забуватимемо про пояс авторитетного американського журналу The Ring. Зрештою, переможець бою отримає спеціальний пояс абсолютного чемпіона світу. Він буде прикрашений золотом і сріблом, а літерами буде нанесено напис World Heawyweight Undisputed Champion — "Абсолютний чемпіон світу в надважкій вазі".

Нагадаємо, у січні 2024 року Усик став батьком вчетверте. Дружина Катерина народила боксерові дочку Марію.

Матеріал опублікований російською мовою — читати мовою оригіналу